Liviu Dragnea: Legea privind câinii fără stăpân ar putea fi adoptată săptămâna viitoare

| 05 sep, 2013

Vicepremierul Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei, a declarat că problema câinilor fără stăpân a fost şi ea dezbătută la întâlnirea cu primarii de comune de joi, pentru că afectează toate comunităţile. Liviu Dragnea a subliniat că este posibil ca săptămâna viitoare să fie adoptat proiectul legii în domeniu aflat în Parlament.

"Am discutat problema câinilor, care afectează toate comunităţile. CCR a retrimis legea iniţială la Parlament, dar vreau să lămurim lucrurile. Curtea nu a declarat ca neconstituţională posibilitatea eutanasierii, ci obligă, aşa cum e normal, la o succesiune clară, ca să fie ultima soluţie. Probabil săptămâna viitoare, undeva la mijlocul săptămânii, s-ar putea ca acest subiect să fie închis ca reglementare. Poate vom putea adopta legea, urmând să mai fie un pachet de acţiuni care să ajute în privinţa asta şi trebuie să discutăm serios de problema financiară. Este uşor să dai sarcini primarilor printr-un act normativ, să îi obligi să facă adăposturi, dar închizi ochii când te uiţi în bugetul lor să vezi că nu au bani pentru aşa ceva. Un lucru este cert, în primul rând trebuie să protejăm vieţile oamenilor", a spus Liviu Dragnea, citat de Agerpres.

Un copil de patru ani a murit, la începutul acestei săptămâni, după ce a fost muşcat de câini pe un teren privat din zona Parcului Tei din Capitală. Vicepremierul Liviu Dragnea i-a convocat joi pe reprezentanţii Asociaţiei Comunelor din România (AcoR) la o întâlnire la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale, la care a participat şi premierul Victor Ponta

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ