Liviu Dragnea: Nu am discutat cu PP-DD intrarea la guvernare

| 10 iun, 2014

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a precizat că discuţiile purtate cu liderii PP-DD nu au vizat intrarea acestui partid la guvernare, ci doar o colaborare locală.

"Ţinem cont foarte mult de părerea celor de la UDMR. (...) Sigur că fiecare opinie (a partenerilor de guvernare - n.r.) contează, dar noi nu am ajuns la negocieri cu PP-DD pentru intrarea la guvernare. Ar fi bine să fie mai calmi toţi. Eu înţeleg nemulţumirea (UDMR - n.r.), dar e drobul de sare. Noi nu am discutat cu PP-DD intrarea la guvernare, ci am avut o primă discuţie să vedem dacă putem realiza o colaborare în primul rând în plan local şi, se pare, că nu sunt semne foarte bune. Avem la Cluj probleme, avem la Braşov probleme. Am văzut declaraţii şi la Gorj', a spus Dragnea, marţi, la Senat.

El a adăugat că în timpul primei runde de discuţii cu PP-DD nu au fost impuse condiţii, ci doar au fost exprimate domeniile în care ar putea fi posibilă o colaborare cu PP-DD, adăugând că problemele înregistrate ulterior în teritoriu au ridicat deja semne de întrebare social-democraţilor.

"Primul domeniu foarte important pentru noi îl reprezintă autorităţile locale. Nu putem să mergem din groapă în groapă în judeţe privind colaborarea în autorităţile locale şi să continuăm discuţiile pe celelalte paliere. Asta este problema. (...) Faptul că ceea ce am convenit la Bucureşti în unele judeţe nu se poate realiza ne pune mari semne de întrebare în privinţa unei colaborări care să se materializeze în nişte majorităţi funcţionale în judeţe. Dacă unul dintre principalele puncte de negociere nu poate fi realizat, nu le putem discuta în mod serios pe celelalte", a afirmat acesta.

Dragnea a punctat faptul că pentru PSD nu este 'vitală' cooperarea cu PP-DD, însă aceasta ar putea duce la evitarea unor situaţii de blocaj în ce priveşte activitatea autorităţilor locale.


"Nu este vitală (colaborarea cu PP-DD - n.r.). Interesul nostru este pentru autorităţile locale. Dacă nu facem majorităţi cu PP-DD, sigur nu o să moară niciun primar, niciun preşedinte de Consiliu Judeţean, dar pentru comunităţile respective este important ca o instituţie publică locală să nu fie sfâşiată. Sunt proiecte care trebuie aprobate prin şedinţă de Consiliu Judeţean. (...) Încercăm să evităm blocajele', a spus liderul social-democrat.

Dragnea a reiterat faptul că, în ciuda problemelor din teritoriu, va exista zilele următoare o nouă rundă de discuţii cu liderii PP-DD.

"În acest moment o să mai avem o întâlnire cu cei de la PP-DD nu ştiu când. Nu excludem nimic, nu am avansat în niciun fel, nu am decis nimic. A fost o singură întâlnire. (...) Nu vrem să închidem discuţiile cu cei de la PP-DD', a mai spus Dragnea, precizând că partenerii de guvernare nu au cerut social-democraţilor să renunţe la negocierile cu PP-DD.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marţi că, în opinia sa, cooptarea PP-DD la guvernare ar reprezenta un 'dezastru' din punct de vedere al imaginii Cabinetului Ponta

Tag-uri: liviu dragnea, PPDD, psd, UDMR
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ