Liviu Dragnea: PSD nu-i retrage sprijinul politic lui Ponta. Nu există nicio intenţie de remaniere

| 15 oct, 22:32

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat la RomâniaTV că nu există nicio intenţie în acest moment în PSD în privinţa remanierii guvernului Ponta. Liderul PSD a subliniat că nu se pune problema ca partidul să-i retragă sprijinul politic lui Victor Ponta.

"Premierul Victor Ponta, dincolo de relațiile de prietenie care ne leagă de ani buni, este un premier bun, un premier care a luat economia României din recesiune și a dus-o la o creștere economică deja constantă și în fiecare an este mai mare. FMI, o instituție cunoscută pentru prudența ei, a și mărit prognoza de creștere economică și în 2015, și în 2016. Premierul a trecut cu bine moțiunea de cenzură, adică moțiunea de cenzură a căzut, a fost revalidat Guvernul în Parlament, deci nu se pune problema ca PSD să retragă sprijinul politic pentru Victor Ponta", a declarat Liviu Dragnea la RomâniaTV.

El a punctat faptul că nu există nicio intenție de remaniere, în acest moment, acest subiect nefiind discutat în partid.

"Nu s-a discutat în partid despre nicio remaniere, nici oficial, nici neoficial. (...) Nu există nicio intenție de remaniere la ora la care vorbim noi. Am discutat și cu premierul Victor Ponta pe marginea acestor zvonuri care circulă. Nici eu nu am în intenție, nici dumnealui nu are în intenție, nici din partea colegilor din coaliție nu am auzit nicio intenție de remaniere. Deci, este un zvon care nu are niciun suport real", a arătat Liviu Dragnea.

Liderul social-democrat nu a negat faptul că în partid ar putea să existe nemulțumiri și nu a exclus faptul că până la finalul lui 2016 nu va avea loc nicio remaniere guvernamentală.

"Nu neg faptul că în partid s-ar putea să existe nemulțumiri despre unii sau alți membri. Dar faptul că există nemulțumiri nu este obligatoriu să genereze discuția despre o remaniere acum. Nu se poate vorbi că niciodată sau până la sfârșitul lui 2016 nu vor fi remanieri, dar asta va fi o discuție între mine și premierul Victor Ponta, între mine, premierul Victor Ponta și liderii coaliției, după care discutăm în partid", a mai arătat Dragnea.

Acesta a spus că analiza activității miniștrilor continuă, dar nu a dorit să dezvăluie prestația căror miniștri a produs nemulțumire în partid. Dragnea a ținut să adauge că miniștrii au nevoie de sprijin în activitatea lor, au nevoie de sprijin în Parlament și Guvernul are nevoie de sprijin în proiectele legislative.

Şeful PSD l-a contrazis practic pe senatorul Daniel Savu care anunţase cu câteva ore înainte o remaniere în guvernul Ponta.

Citeşte şi:  Senator PSD: Patru miniştri sunt pe făraş

Senatorul Daniel Savu susţine că Robert Cazanciuc va fi unul dintre miniştrii remaniaţi. "Colegii l-au audiat cumva, luni, la Senat și nu cred că a trecut foarte bine testul, pentru că s-a văzut, după ce a picat acea lege cu societatea aceea de administrare a bunurilor sechestrate, trebuia s-o explice mai clar domnul Cazanciuc, unii și-au motivat votul împotrivă pentru că n-au înțeles prea bine de la domnul Cazanciuc cum trebuiau să voteze. Atunci, probabil, va fi unul dintre cei remaniați, gândesc eu.

Asta este gândirea mea pe baza discuțiilor cu senatorii și mai sunt și alți miniștri din Guvernul Ponta care ar putea, pentru îmbunătățirea imaginii Guvernului- deci Ponta nu se mai pune problema să plece din fruntea Guvernului- să mai dea satisfacție și celor care conduc în momentul de față PSD.

Citeşte şi: LIVIU DRAGNEA: Remanierea Guvernului este o decizie a premierului

Și eu cred într-o remaniere, eu chiar cred că s-ar impune pentru a întări puțin imaginea Guvernului", a declarat Daniel Savu, la un post de televiziune.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ