Liviu Dragnea: Nu sunt de acord cu titulatura de "baroni" PSD, sunt oameni aleşi

| 11 noi, 2014

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, luni seara, că nu este de acord cu titulatura de "baroni PSD", dată unor oameni aleşi, care fac parte dintr-un partid modernizat şi condus de doi oameni care nu au fost membri PCR - el şi Victor Ponta.

El a argumentat că a fost prin toate judeţele, unde nu a găsit nimic în neregulă, "dincolo de legende", şi unde s-a convins între altele de faptul că oamenii PSD nu controlau nimic, în condiţiile în care partidul avea doar un preşedinte de Consiliu Judeţean, dar şi pentru că ultimii opt ani au fost de opoziţie pentru social-democraţi.

"Putem lua un caz şi să-l generalizăm? Sau să încercăm să fim mult mai aplicaţi? Din 2004 până în 2012 - opt ani de zile - noi am fost în opoziţie. Nu eram la nicio putere (n.r. nouă luni), la nicio masă cu bucate. Cu Emil Boc prim-ministru şi Traian Băsescu preşedinte, mă rog, n-am fost la nicio putere. Dar fiind în opoziţie opt ani, poftim şapte ani, se vorbea tot timpul - 'Ăştia controlează tot judeţul'. Cum? Pentru că nu aveam decât Consiliul Judeţean şi punct. Adică ce controlam? Direcţia de protecţie a copilului, care era în subordinea Consiliului Judeţean şi care, dacă nu aveau nici majoritate în Consiliu, nici pe aia n-o controlau? Eu nu sunt de acord cu această titulatură (n.r. baron) Ştiţi ce ar fi foarte grav? Dacă s-ar structura în România o astfel de reţea care să fie condusă de cineva. Aşa ceva din fericire nu există. (...) În primul rând, cel care conduce partidul este Victor Ponta - şi o spun cu toată sinceritatea şi responsabilitatea. Nimeni nu controlează nimic, pesediştii nu pot fi controlaţi, pentru că PSD este un partid uriaş", a susţinut Liviu Dragnea.

Potrivit acestuia, PSD este schimbat complet, fiind într-un proces de schimbare care continuă.

"DNA face altceva. Noi, procesul de modernizare din partid a început demult, Victor Ponta l-a continuat într-un ritm accelerat şi îl va continua. Asta nu înseamnă că moare cineva, este vorba de atitudine, este complet schimbat faţă de acum mulţi ani. În schimb, eu nu am avut nicio problemă cu un membru care a fost membru PCR. Eu nu am fost, Victor (n.r. Ponta) nu a fost. Eu nu am vrut să fiu, şi am rezistat. În schimb, domnul Iohannis a fost membru UTC şi membru din '83 în organizaţia democraţiei şi unităţii socialiste. (...) Nu poţi să susţii şi să stimulezi aceste minciuni: 'Votaţi cu mine, Iohannis, pentru că ăilalţi sunt comunişti'", a spus vicepremierul.

El a admis totuşi că aşa ceva a existat odată în PSD. "A fost în PSD odată asta, când apăruse. Nu spun când. Năstase a fost unul dintre cei care a început modernizarea partidului, cu greu, dar a început-o. (...) Nici eu, nici Victor Ponta, niciodată nu am avut o atitudine de şef cu un subordonat, nici măcar cu un primar de comună. Poţi să urli, să-i jigneşti, ei te respectă într-un singur caz - dacă meriţi să fii respectat. Asta e acuma în PSD, nu mai e situaţia când era un singur satrap la Bucureşti, care punea mâna pe telefon, şi spunea 'faci aia şi aia'", a afirmat Dragnea.

Întrebat despre dosarele unor lideri judeţeni PSD, el a arătat că "nu ştie ce face fiecare". "Cred că acum Justiţia şi procuratura nu mai poate fi influenţată politic, nici de preşedinte, nici de alţi lideri politici. Nu cred că mai poate fi influenţată", a mai adăugat preşedintele executiv al PSD.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ