Dragnea: Guvernul și premierul vor decide în privința lui Darius Vâlcov

| 09 feb, 11:28

Președintele PSD, Liviu Dragnea, spune că nu va face vreo propunere referitoare la păstrarea sau nu în aparatul guvernamental a lui Darius Vâlcov, după ce fostul ministru și primar, actual consilier al premierului Viorica Dăncilă, a fost condamnat, în prima instanță, la 8 ani de închisoare cu executare.

„Guvernul va decide dacă va rămâne sau nu rămâne acolo. Nu am propus pe nimeni în aparatul Guvenului, deci nu o să propun să plece cineva. Este strict decizia Guvernului și a primului ministru”, a declarat Liviu Dragnea.

Acesta a mai spus că-i pare rău pentru verdictul primit de Darius Vâlcov și a lăsat a se înțelege că, într-o măsură, creșterea economică a României se datorează fostului ministru PSD de Finanțe.

„Sunt milioane de români, totuși, care au avut în 2017 și o să aibă în continuare salarii mai mari, pensii mai mari. România a avut o creștere economică record datorită unui program de guvernare la care Darius Vâlcov a avut o contribuție determinantă și îmi pare rău că se întâmplă asta. Nu pot să spun că e nedreaptă decizia instanței, pentru că nu știu dosarul, îmi pare rău pentru el”, a spus Dragnea.

Înainte de ședința Birourilor permanente ale celor două Camere, președintele PSD a avut un răspuns ironic când jurnaliștii l-au întrebat ce se va întâmpla cu Vâlcov: „Trebuie omorât azi, acum, împuşcat”.

 

Magistraţii Înaltei Curți de Casație și Justiție l-au condamnat, joi, pe fostul primar al Slatinei Darius Vâlcov, actual consilier în aparatul de lucru al prim-ministrului, la 8 ani de închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă. Este vorba de dosarul în care Vâlcov este acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupate, după ce ar fi cerut de la o firmă de construcţii 20% din valoarea unor contracte publice, în perioada în care era edil.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ