Liviu Dragnea: Va fi foarte greu să propunem un premier care să fie politic. PSD nu vrea anticipate

| 04 noi, 14:31

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a declarat marţi că în condiţiile actuale este "foarte greu" să propună preşedintelui Klaus Iohannis un om politic pentr funcţia de prim ministru, indiciu că PSD mizează pe un tehnocrat. De asemenea, Dragnea a anunţat că PSD nu agreează soluţia anticipatelor.

Liviu Dragnea, declaraţii:

Am stabilit cu liderii coaliţiei că, după ce Ponta va transmite la Cotroceni demisia şi propunerea de interimar, vom merge la Cotroceni cu propunerea de prim ministru, pe care sperăm ca preşedintele să o accepte.

Nu agreem propunerea PNL de alegeri anticipate, pt că ar însemna ca de azi înainte să avem un guvern instabil. Vine iarna, trebuie făcut bugetul.

Vom face o propunere care să ţină cont şi de stradă, şi de principiile enumerate.

Coaliţia este o construcţie politică stabilă. Dar, repet, vom face o propunere care sperăm să fie acceptată de preşedinte şi care să strângă o majoritate în Parlament, care să treacă Guvernul.

Nu o să  facem o propunere care nu aibă susţinere în parlament.  Nu vă pot spune niciun nume acum, pt că vreau să-l spun preşedintelui.

Când vom avea invitaţia la Cotroceni, vom avea un nume şi voi spune care este propunerea mea, propunerea PSD-ului.

Aşteptăm să ne cheme preşedintele şi vom avea o propunere. Avem majoritate în parlament.

PSD doreşete să rămână în continuare la guervnare, pt că am avut rezultate foarte bune. Vrem să ducem guvernarea până la capăt.

Strada s-a referit şi la demisiile unor oameni, dar şi la un alt tip de a face politică.

Am avut discuţia cu primul ministru azi dimineaţă.

Va fi f greu să propunem un premier care să fie politic. George Maior îşi face foarte bine treaba acolo, în calitate de ambasador. Nu poate fi luat în calcul.

Victor Ponta a făcut un gest de mare demnitate.

Citeşte şi: Alina Gorghiu şi Vasile Blaga: PNL solicită alegeri anticipate

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ