Liviu Voinea: Contract standard de performanţă pentru managementul privat la companiile de stat

| 07 mai, 2014

Autorităţile intenţionează să introducă un contract standard de performanţă în cazul managementului privat la companiile de stat, a anunţat miercuri ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea.

Autorităţile intenţionează să introducă un contract standard de performanţă în cazul managementului privat la companiile de stat, care va fi aprobat în Guvern şi care să nu permită abuzuri la nivelul societăţilor, a declarat, miercuri seară, ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, citat de Agerpres.

Referitor la salariile managerilor privaţi din companiile de stat, oficialul a explicat că nu a existat nicio regulă până anul trecut, când cuantumul acestora a fost limitat la maximum şase salarii medii pe sectorul de activitate pentru indemnizaţia fixă, variabile rămânând doar 'aşa-zisele sporuri în funcţie de obiective'.

'În privinţa salariilor la companiile de stat, până anul trecut nu a existat nicio regulă. Anul trecut, am introdus această regulă: maximum şase salarii medii pe sectorul de activitate respectiv pentru directorul unei companii de stat pentru indemnizaţia fixă. Ceea ce a rămas variabil au fost aşa-zisele sporuri în funcţie de obiective. Acum, însă, vom urmări introducerea unui contract standard de performanţă care să fie aprobat în Guvern, care să nu permită abuzuri la nivelul companiilor, în funcţie de anumite criterii de performanţă, care trebuie agreate nu doar de reprezentantul AGA de la un anumit minister trimis acolo, ci şi supuse dezbaterii publice şi agreate în Guvern', a spus Voinea, la Realitatea TV.

Ministrul delegat a adăugat că, până la sfârşitul lunii iunie, va fi finalizată o analiză de ansamblu a 'ceea ce a însemnat managementul privat în România'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ