Logica de azi a PNL – Băsescu greşeşte, dăm vina pe Ponta

| 24 iul, 2014

Reducerea CAS. Aşa cum era previzibil, Traian Băsescu a trimis legea de scădere a CAS spre reexaminarea Parlamentului. Dincolo retorica găunoasă a şefului statului care a încercat prin toate mijloacele să amplifice conflictul său personal cu premierul Ponta, liderul Executivului a prezentat în repetate rânduri argumentele care probau sustenabilitatea măsurii.

Scăderea CAS. Aşadar, este cât se poate de clar că Traian Băsescu nu ar fi promuglat legea, indiferent de câte surse ar fi precizat primul ministru ca variante de compensare a acestui effort bugetar.

Numai că în timp ce jocul lui Traian Băsescu nu mai surpinde pe nimeni fiindcă profilul său conflictual este deja arhi-cunoscut pe scena politică, PNL mai bifează un nou episod al propriei discreditări. După ce timp de luni la rândul PNL-ul a bătut monedă pe necesitatea scăderii CAS, uneori chiar într-un registru agresiv în raport cu actuala guvernare, iată că formaţiunea condusă de Klaus Iohannis face dreapta împrejur şi se dezice practic de proiectul pe care l-a susţinut atât de asiduu.

Citește și: PNL cere demisia ministrului de Finanţe: "Ioana Petrescu n-ar mai trebui să intre în Ministerul de Finanţe"

Astfel, poziţionarea PNL, prin vocea purtătorului de cuvânt Alina Gorghiu, este halucinantă. "Dacă această lege nu se va rediscuta extrem de repede, în cel mai scurt timp, în sesiunea extraordinară a Parlamentului, vorbesc de Senat şi de Camera Deputaţilor, care este Cameră decizională, credinţa noastră este că nu va mai fi aplicată deloc această lege câtă vreme PSD se află la guvernare. (…) Retrimiterea proiectului de către Traian Băsescu îl ajută în mod categoric pe Victor Ponta şi Guvernul său să nu aplice CAS de la 1 octombrie" a declarat Gorghiu, conform Agerpres.

PNL și CAS. Decodificat, mesajul PNL este o ofensă adusă electoratului de dreapta. Cu alte cuvinte, Traian Băsescu blochează promulgarea reducerii TVA, trimite proiectul pentru a fi reanalizat de către Parlament, şi tot premierul Ponta este de vină că scăderea CAS nu va intra în vigoare de la 1 octombrie? Prin acest tip de discurs, conducerea liberală nu face decât să se discrediteze în faţa propriului electorat, adică în faţa acelor români care aşteaptă scăderea CAS ca pe un adevărat balon de oxigen.

În locul unei atitudini consecvente şi coerente de susţinere a reducerii CAS cu 5%, PNL şi liderul său se fofilează, demonstrând pentru a câta oară că nu doreşte să adopte un ton critic la adresa preşedintelui. Mai precis, este o nouă dovadă ce nu poate fi negată a înţelegerii dintre liderul de la Cotroceni şi prezidenţiabilul PNL. Discrepanţa între acţiune şi discurs. Deşi Klaus Iohannis dezavuează în intervenţiile publice existenţa unei înteţelgeri cu Traian Băsescu, acţiunile din ultima perioadă indică exact contrariul. În cele din urmă, din complicitatea Băsescu-Iohannis cei care vor avea de pierdut sunt românii, şi mai ales acel electorat al dreptei care ar fi aşteptat un comportament mai responsabil.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 iul, 2014
ion
LAsa-ne cu deductiile voastre 'logice' si scenariile voastre comandate de sefu'.... adevarul e exact pe invers....
Voiculescu le-a pus la cale un alt plan... PNL absoarbe PDL... Johanis va fi decredibilizat la momentul oportun... castiga Ponta si reface USL-ul mult umflat acum si cu PDL...i-a promis lui Crin Antonescu functia de premier... Fostii securisti sunt specialisti in diversiuni si manipulari !
Pe acest site sunt numai si numai articole de CACAT !
Pun pariu ca patron e VOICULESCU !
Voiculescu nu mai are alta sansa decat sa ajunga Ponta presedinte sa il amnistieze... Pentru asta le-a creat un alt plan cu bataie mai lunga si mai subtil... Ponta e si el in cacatul propriu (are schelete destule in dulap,unele de acum 16ani,altele de acum 12 ani si altele mai noi ) si are nevoie de imunitate... lui Crin Antonescu nu ii va mai fi atat de frica de Departamentul de stat SUA...cu 80-90% majoritate... e vointa poporului sa iasa din UE si NATO si sa intram sub tutela lui Putin ,dupa care saliva Ponta sa se traga in poza la Soci,nu?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ