Lotul 1 al autostrăzii Nădlac-Arad va fi gata la începutul anului viitor

| 24 apr, 2014

Lotul 1 al autostrăzii Nădlac-Arad va fi gata în lunile ianuarie-februarie 2015, lucrările derulându-se în termen, a declarat joi, la Simeria, ministrul Transporturilor, Dan Şova, la finalul unei evaluări pe care a efectuat-o pe mai multe tronsoane de autostradă situate pe Coridorul 4 Paneuropean.

"Pe tronsonul Nădlac-Arad, lotul 1, s-au apucat de lucru, au ordinul dat din decembrie. (...) Mai sunt de lămurit documente la Ministerul Transporturilor, legate de autorizaţiile vechi de construire şi autorizaţia nouă de construire. Acolo suntem în termen, eu sper că în ianuarie-februarie, la anul, cel mai târziu, vor termina şi Nădlac-Arad", a declarat ministrul Transporturilor, Dan Şova, potrivit RomâniaTv.net.

Potrivit acestuia, la acest tronson mai sunt de clarificat soluţiile pentru porţiunea de autostradă din zona de frontieră cu Ungaria, în vederea eliminării unor potenţiale blocaje în zilele de sâmbătă şi duminică, atunci când traficul greu este oprit pe drumurile din ţara vecină.

Ministrul Dan Şova a spus că a discutat cu constructorul, iar una dintre soluţiile propuse este construirea unei benzi de staţionare pentru TIR-uri şi camioane.

În următoarele două săptămâni vor fi purtate discuţii şi cu Poliţia de Frontieră în ceea ce priveşte ultimii 300 de metri de autostradă, înainte de graniţă, apreciindu-se că amenajările pentru TIR-uri se vor putea face doar pe teritoriul României, deoarece în Ungaria spaţiul de lângă frontieră este declarat sit Natura 2000.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ