Lovitură de teatru în cazul procedurii de destituire a lui Trump

| 09 oct, 15:04

Casa Albă a informat marţi Congresul că refuză să coopereze în ancheta în curs în vederea unei eventuale proceduri de destituire vizându-l pe Donald Trump.

"Dat fiind că cererea voastră nu are o bază constituţională legitimă sau cel mai mic caracter de imparţialitate, puterea executivă nu poate fi obligată să participe", a afirmat Cipollone, avocat al preşedinţiei, într-o scrisoare adresată preşedintei democrate a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi.

Printre obiecţiile executivului, Cipollone evidenţiază lipsa unui vot în Cameră pentru declanşarea acestui proces.

"Pur şi simplu, încercaţi să anulaţi rezultatele alegerilor din 2016 şi să-i privaţi pe americani de preşedintele pe care l-au ales liber", a spus el.

"Preşedintele trebuie să conducă ţara", a subliniat el în această scrisoare de opt pagini.

"Sperăm că, ţinând cont de numeroasele deficienţe pe care le-am identificat în procesul vostru, veţi abandona eforturile în curs pentru lansarea unei proceduri de destituire şi vă veţi alătura preşedintelui pentru a vă concentra asupra numeroaselor obiective care sunt importante pentru americani", a adăugat avocatul.

Marţi dimineaţă, preşedintele american i-a interzis ambasadorului Statelor Unite la Uniunea Europeană să depună mărturie în faţa parlamentarilor, calificând audierile organizate de opoziţie în Congres în afacerea ucraineană drept un "tribunal fals".

Refuzul administraţiei Trump de a coopera cu Congresul în ancheta în vederea destituirii preşedintelui este o "tentativă ilegală de a ascunde faptele", a acuzat marţi lidera democraţilor din Congres, Nancy Pelosi

Anunţul Casei Albe este "pur şi simplu o altă tentativă de a ascunde faptele privind eforturile neruşinate ale administraţiei Trump de a face presiuni asupra unor puteri străine cu scopul de a intefera în alegerile din 2020", a denunţat într-un comunicat preşedinta Camerei Reprezentanţilor, potrivit Agerpres.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ