Lovitură dură pentru Ioan Niculae! DNA îi pune sechestru pe avere

| 16 dec, 19:56

Procurorii DNA au dispus instituirea sechestrului asupra bunurilor imobile ale societăților Interagro SA și Intervitt SRL, ambele aparținând omului de afaceri Ioan Niculae, până la concurența sumei de aproximativ 11,4 milioane lei, transmite Agerpres.

Sechestru a fost instituit în dosarul privind fapte de corupție săvârșite de Ioan Niculae, patronul grupului SC Interagro SA, de Gheorghe Bunea Stancu, la data faptelor președinte al Consiliului Județean Brăila, și de către alte persoane, în legătură cu, printre altele, intervenții pentru promovarea unei HG prin care să fie acordate facilități fiscale privind subvenționarea achiziției de îngrășăminte chimice.

Potrivit unui comunicat al DNA, în vederea luării măsurilor asiguratorii, au fost făcute verificări pentru identificarea bunurilor mobile și imobile aparținând celor două firme, principalele implicate în schema infracțională de spălare de bani și care, de altfel, au și beneficiat de realizarea transferului de bani în această modalitate.

DNA precizează că, în urma verificărilor, a rezultat că SC Interagro SA are imobile în valoare totală de peste 8,7 milioane lei, echivalent a aproximativ 2.000.000 euro (valoare de impunere), constând în 43 de terenuri, cu o suprafață de peste 100 de hectare, și locuințe (apartamente). Printre acestea se numără două ferme, un complex hotelier și pășunea unui munte din localitatea Bușteni (Prahova).

Imobilele respective (terenuri și clădiri) sunt situate în județele: Prahova (Azuga, Bușteni, Băicoi, Ploiești, Păulești, Târgușoru Vechi, Florești, Ariceștii Rahtivani), Teleorman (Zimnicea, Măldăeni, Alexandria, Peretu, Nanov), Ilfov (Cernica), Călărași (Dragoș Vodă), Dolj (Craiova).

În ceea ce privește SC Intervitt SRL, urmează a se aplica sechestru, până la concurența sumei de 11,4 milioane lei asupra părților sociale, respectiv asupra diviziei de vinificație a grupului Interagro din Zimnicea.

Sursa citată menționează că, în același dosar, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de următorii inculpați, persoane fizice și juridice: Ioan Niculae, patronul grupului Interagro, pentru cumpărare de influență în formă continuată (3 acte materiale), instigare la evaziune fiscală și la spălare de bani, Nicoleta Toncea, președinte Interagro, pentru complicitate la evaziune fiscală și la spălare de bani, Adriana Guță, director economic, și Viorel Bărac, director general al aceleiași firme, pentru evaziune fiscală și spălare de bani, Gheorghe Bunea Stancu, președinte CJ Brăila la data faptelor, pentru trafic de influență.

De asemenea, aceeași măsură s-a dispus și față de SC Interagro SA, pentru evaziune fiscală și spălare de bani, SC Intervitt SRL, firma beneficiară a sumelor de bani (controlată de Niculae prin intermediul firmei de tip off shore Dandicott Ltd), SC Libarom Agri SRL, firmă care s-a interpus în circuitul fictiv al banilor rezultați din evaziune fiscală și controlată de Said Baaklini, SC Mike Trading & Investment SRL, firmă care s-a interpus în circuitul fictiv al banilor rezultați din evaziune fiscală și controlată de Rajef Sharif Mohammad, toate trei pentru complicitate la evaziune fiscală și spălare de bani.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ