Lovitură dură pentru procurori în dosarul "gazelor ieftine". Videanu și Niculae jubilează

| 23 ian, 12:30

Lovitură pentru DIICOT în celebrul dosar ,,gaze ieftine”, în care protagoniști sunt fostul ministru Adriean Videanu și omul de afaceri Ioan Niculae. Rechizitoriul întocmit de procurorii DIICOT este nelegal, conține foarte multe nereguli și trebuie refăcut, au decis judecătorii Curții Supreme.

Curtea Supremă a decis că ancheta are multe nereguli, motiv pentru care le-a dat procurorilor un termen de cinci zile să le remedieze. DIICOT acuză că firma lui Niculae ar fi beneficiat, cu sprijinul lui Videanu, de gaze la prețuri preferențiale.

Instanța a decis excluderea a peste 80 de convorbiri, înregistrări şi comunicări, dar şi a mai multor documente financiar-contabile, extrase de cont şi situaţii financiare.

Judecătorul a stabilit un termen de cinci zile în care procurorul care a întocmit rechizitoriul trebuie să remedieze neregularităţile constatate şi să comunice dacă menţine trimiterea în judecată.

În acest dosar au fost trimişi în judecată fostul ministru al Economiei Adrian Videanu, omul de afaceri Ioan Niculae și alte 8 persoane, acuzațiile fiind de constituire a unui grup infracţional organizat și delapidare cu consecinţe deosebit de grave.

DIICOT arăta că grupul constituit şi condus de Ioan Niculae ar fi avut ca scop obţinerea de gaze naturale aproape în mod exclusiv din producţia internă, la preţuri de aproximativ 4 ori mai mici decât gazele naturale din import.

Reglementările legale obligau însă la comercializarea gazelor naturale în amestec (din producţia internă şi din import), la un preţ mediu.

Potrivit DIICOT, prejudiciul adus Romgaz depășește 282 milioane lei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ