Lovitura teribilă pregătită de Trump pentru Kim Jong-un. Se apropie FINALUL?

| 22 dec, 14:11

Un proiect de rezoluţie al Statelor Unite, care propune interzicerea a 90% din exportul petroului rafinat către Coreea de Nord şi repatrierea muncitorilor nord-coreeni de peste hotare, ar putea fi votat vineri, au declarat diplomaţi din cadrul ONU, relatează site-ul agenţiei Reuters, citat de Mediafax.

Proiectul de rezoluţie a fost prezentat celor 15 membri ai Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite, joi, şi ar putea fi votat vineri. Deşi China nu răspuns imediat dacă va vota în favoarea rezoluţiei, în mod tradiţional un astfel de proiect, legat de sancţionarea Coreei de Nord, nu este prezentat Consiliului decât după ce Administraţiile de la Beijing şi Washington îşi dau acordul.

Recent, Japonia şi Coreea de Sud au îndemnat, din nou, China să pună mai multă presiune asupra Coreei de Nord pentru a renunţa la programul nuclear. În urma ultimului test al unei rachete nord-coreene, SUA a îndemnat toate statele, inclusiv China, să întrerupă relaţiile diplomatice şi comerţul cu Coreea de Nord.

Coreea de Nord este vizată de sancţiuni din partea Consiliului de Securitate al ONU încă din 2006, din cauza dezvoltării programelor nucleare şi cu rachete balistice. În mod tipic, China şi Rusia au agreat sancţiuni împotriva Phenianului doar după testarea unor rachete balistice cu rază lungă de acţiune sau a unei arme nucleare.

Obiectivul principal este diminuarea resurselor financiare necesare pentru dezvoltarea nucleară. Acest lucru va depinde în mare măsură de cooperarea Coreei de Nord cu China, care este responsabilă pentru 90% din comerţul exterior al Phenianului şi principalul aliat al regimului Kim Jong-Un.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ