Lucrări girate de ELENA UDREA şi VASILE BLAGA, prejudiciu de 30 de milioane la bugetul de stat

| 25 mai, 09:02

 

Un control al Curţii de Conturi la Administraţia Bazinală de Apă Banat Timişoara a dezvăluit faptul că bugetul de stat a fost prejudiciat cu peste 30 milioane de lei.

 

 

Banii au fost deturnaţi prin dublarea contractului iniţial şi atribuirea de lucrări fără niciun fel de procedură de achiziţie publică. Printre cei care au aprobat mărirea contractelor sunt foştii miniştri Elena Udrea şi Vasile Blaga.

"Am scris încă din 2012 despre fapte de corupţie. Multele firme care lucrau aveau lucrări subcontractate cu firmele şefului de la Apă Banat. Cei de la Curtea de Conturi remarcă faptul că aceste încălcări ale legii merg de la Timişoara până la vârful Guvernului de atunci" a spus jurnalistul Dragoş Boţa.

Auditorii au constatat că în perioada în care instituția a fost condusă de Titu Bojin, la vremea respectivă şeful PSD Timiş, iar acum actualul președinte al Consiliului Județean Timiș, contractele au fost umflate prin clauze ilegale, lucrări de milioane de euro s-au dat fără niciun fel de procedură de atribuire și că firmele beneficiare ale fondurilor aveau legături de afaceri cu societățile familiei sale. Raportul Curţii de Conturi confirmă cele dezvăluite de PRESSALERT.ro încă din 2012. Toate aceste operațiuni ilegale au beneficiat de sprijin de la cel mai înalt nivel, printre cei care au semnat avizele de mărire a valorilor contractelor aflându-se foștii miniștri Elena Udrea și Vasile Blaga.

Citeşte mai departe AICI.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 noi, 16:10
Mihail Gheorghe
Cea mai cautata oferta de lucru! Veti gasi din ce in ce mai des aceasta oferta
de lucru, pentru ca noi suntem cei mai seriosi! NU este necesara niciun fel de
experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent
dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor
realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber)
sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva
absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la
adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ