Lucrările la magistrala 6 până la aeroportul din Otopeni vor fi extinse din 2017

| 17 iun, 10:39

Metrorex informează publicul călător asupra stadiului investiţiei prioritare  “Magistrala 6 de metrou – legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă – Otopeni”.

Demararea etapei de execuţiei a Magistralei 6 de metrou este estimată pentru anul 2017. Având în vedere că Planul de Mobilitate Urbană Durabilă Bucureşti-Ilfov reprezintă un document de referinţă pentru prioritizarea investiţiilor din Programul Operaţional Infrastructură Mare 2016-2030, prioritizare ce are ca şi element esenţial gradul de maturitate al proiectelor, Magistrala 6 de metrou este unul dintre cele mai avansate proiecte din punct de vedere al pregătirii documentaţiei necesare acestei etape.

Oportunitatea realizării investiţiei a fost stabilită în conformitate cu planurile generale de dezvoltare ale sistemului de transport public al oraşului, propuse şi justificate în “Strategia globală pentru dezvoltarea şi modernizarea transportului cu metroul în Bucureşti 2008-2030”.

Magistrala 6 de metrou va avea un traseu de 14,2 km şi va cuprinde 12 staţii, cu următoarele denumiri: Staţia 1 Mai (existentă), Pajura, Expoziţiei, Piaţa Montreal, Gara Băneasa, Aeroport Băneasa, Tokyo, Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I.C. Brătianu, Aeroport Otopeni.

Valoarea totală a investiţiei este de aprope 5,9 milioane de Lei (TVA inclus).

Pentru pregătirea şi implementarea proiectului a fost semnat un acordul de împrumut (martie 2010), între Ministerul Finanţelor Publice şi Agenţia Japoneză de Cooperare Internaţională (JICA), în valoare de 41.870 milioane Yeni. Valoarea împrumutului asigură finanţarea serviciilor de consultanţă, proiectare, supervizare lucrări şi parţial valoarea lucrărilor pentru execuţia structurii de rezistenţă  (33%).

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ