Lucruri UIMITOARE pe care le poţi face cu CIOCOLATA

| 16 noi, 2013

Ciocolata a depăşit deja graniţa dintre bucătărie şi desert, iar un maestru în domeniu este în acelaşi timp un artist, un cofetar şi bineînţeles un ciocolatier, meserie care în România încă nu este recunoscută oficial.

Singurul român care a fost invitat oficial la toate ediţiile Campionatului Mondial al Maeştrilor Ciocolatieri (World Chocolate Masters) de la Paris este Florin Bălan, managerul firmei Pralin.

Noua modă este ciocolata fusion. Aceasta e ciocolata care depăşeşte limita desertului şi se îndreaptă către partea de bucătărie, asta însemnând că avem ingredientele pentru desert şi cele pentru bucătăria normală, iar graniţa dintre bucătărie şi desert este deja încălcată şi fiecare încearcă să surprindă prin calitatea gustului şi, de asemenea, fiecare ingredient poate fi înţeles în sine ca şi component.

Unic importator în România al celei mai bune ciocolate din lume, marca Callebaut, Florin Balan explică de ce ar fi nevoie ca şi consumatorii români să poată vedea compoziţii în ciocolată, asemenea celor expuse la Paris.

"Nu cred că există un obiect care nu se poate face din ciocolată. E vorba de mai multe tehnici, de la mulaje, până la tehnica 'olăritului' în ciocolată", spune Florin Bălan, citat de Agerpres.De la avioane, până la şuruburi, de la obiecte de bucătărie şi corpuri de mobilier, chiar şi oameni de ciocolată, toate culminând cu o paradă a unor rochii şi a unor pălării din ciocolată, care se pot purta, accesorizate cu bijuterii, desigur, tot din ciocolată, la Paris în acest an s-au putut vedea cele mai rafinate compoziţii create de cei mai buni 19 ciocolatieri din lume.

Cele mai spectaculoase pentru public au fost aşa-numitele lucrări din ciocolată, înalte de aproape doi metri, în care fiecare a redat într-un mod original tema din acest an: "arhitectura gustului". Cea mai apreciată lucrare a fost întruchiparea unei femei goale din ciocolată albă, care savura o pralină, deasupra unei structuri care părea extrem de fragilă, dar s-a dovedit foarte puternică şi, în acelaşi timp, rafinată, de ciocolată.

Dacă în cazul pralinelor cei mai buni ciocolatieri din lume au încercat în acest an să surprindă prin arome, la proba cutiei magice, a ingredientelor surpriză, imaginaţia s-a dovedit fără limite. Unul dintre ciocolatieri a redat perfect, într-o farfurie, o supă cu fructe de mare, desigur, din ciocolată. Un altul a reuşit să facă un cartof, ascuns pe jumătate în pământ, din care răsare o frunză, asemenea legumelor primăvara.

Practic, la Paris se dă tonul în materie de ciocolată, la nivel mondial.

 

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ