Ludovic Orban A FOST ALES președinte al PNL

| 17 iun, 17:36

Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, președinte al PNL, potrivit unor surse liberale.

Acestea au arătat că Orban ar fi întrunit 3.518 de voturi, iar contracandidatul său, Cristian Bușoi — 952 voturi.

UPDATE ORA 15.43 Votul liberalilor în Congres pentru funcția de președinte al PNL, pentru care candidează Ludovic Orban și Cristian Bușoi, s-a încheiat.

Urmează numărătoarea voturilor, estimată să dureze aproximativ două ore.

De asemenea, cei peste 4.600 de delegați care și-au înregistrat prezența au votat președinții Comisiei Naționale de Revizie și Cenzori (CNRC) și Comisiei de Arbitraj (CA).

Pentru funcția de președinte al CA au candidat Ioan Cupșa, Paul Cotta, Daniel Buda și Andreea Rabotka, iar pentru cea de președinte al CNRC — Mihai Barbu și Gabriela Horga. 


UPDATE ORA 15.02 A început votul pentru alegerea președintelui liberalilor

Votul pentru alegerea președintelui PNL, funcție pentru care candidează Ludovic Orban și Cristian Bușoi, a început sâmbătă în cadrul Congresului liberalilor care se desfășoară la Romexpo.

La momentul începerii votului și-au înregistrat prezența peste 4.600 de liberali care vor vota moțiunile celor doi candidați.

Președinția PNL este disputată de Ludovic Orban, cu moțiunea "Partidul Național Liberal — Forța Dreptei" și Cristian Bușoi, cu moțiunea "PNL — partidul viitorului. Pentru o Românie dreaptă, echilibrată și puternică!".

De asemenea, în Congres vor fi aleși președinții Comisiei Naționale de Revizie și Cenzori (CNRC) și Comisiei de Arbitraj (CA). Pentru funcția de președinte al CA candidează Ioan Cupșa, Paul Cotta, Daniel Buda și Andreea Rabotka, iar pentru cea de președinte al CNRC — Mihai Barbu și Gabriela Horga.

UPDATE ORA 12.17 Congresul PNL a adoptat modificările la Statut

Congresul Partidului Național Liberal a adoptat, sâmbătă, modificările la Statutul liberalilor.

Președintele Comisiei de statut, Cătălin Boboc, a prezentat ultimele modificări, respectiv faptul că în Biroul Executiv al PNL vor fi 16 vicepreședinți — 8 vicepreședinți coordonatori ai comisiilor de specialitate pentru politică externă, apărare, siguranță națională, administrație, ordine publică, siguranța cetățeanului, fonduri europene, dezvoltare regională, justiție și drepturi cetățenești, buget și politici fiscale, economie, energie și mediu de afaceri, sănătate, muncă, familie și protecție socială, educație, cercetare, tineret și sport, cultură, culte și minorități, agricultură, dezvoltare rurală, industrie alimentară și mediu, ape și silvicultură, infrastructură de transport, comunicații și societate informațională — și 8 vicepreședinți pentru regiunile de dezvoltare.

El a precizat că în Biroul Executiv vor exista 16 membri cu rang de vicepreședinți.

Aceste modificări au fost adoptate cu majoritate de voturi, înregistrându-se o singură abținere.

Întregul Statut al PNL, modificat la Consiliul Național din luna martie, a fost adoptat cu unanimitate de voturi.

Consiliul Național de Coordonare se va reuni duminică pentru alegerea a patru prim-vicepreședinți, a secretarului general, a 16 vicepreședinți — 8 vicepreședinți pe domenii, coordonatori ai comisiilor de specialitate, și 8 vicepreședinți pe regiunile de dezvoltare — și 16 membri pentru Biroul Executiv, trezorierul și membrii comisiilor CA și CNRC. Secretarul general al liberalilor este propus de președintele PNL.

UPDATE ORA 11.11 Congresul PNL pentru alegerea noului președinte a început

Congresul PNL în care va fi ales noul președinte al liberalilor, funcție pentru care candidează Ludovic Orban și Cristian Bușoi, a început sâmbătă, la Romexpo, în prezența a 3.110 de delegați.

În cadrul Congresului PNL sunt organizate alegeri pentru președinția liberalilor, prin vot asupra moțiunilor prezentate de candidați, precum și pentru președinții Comisiei Naționale de Revizie și Cenzori (CNRC) și Comisiei de Arbitraj (CA).

La Congres sunt invitați să susțină discursuri secretarul general al PPE, Antonio Lopez Isturiz White, consilierul prezidențial Laurențiu Ștefan și liderul grupului UDMR din Camera Deputaților, Attila Korodi.

De asemenea, vor susține discursuri președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus, și președintele interimar al liberalilor, Raluca Turcan.

Ludovic Orban a fost primul care și-a depus candidatura la funcția de președinte al PNL, însă, potrivit tragerii la sorți, el își va susține moțiunea "PNL — Forța Dreptei" — după Cristian Bușoi, care candidează cu moțiunea "PNL — partidul viitorului. Pentru o Românie dreaptă, echilibrată și puternică".

Duminică, liberalii se reunesc în Consiliul Național de Coordonare în care vor fi aleși patru prim-vicepreședinți, secretarul general, 16 vicepreședinți: 8 vicepreședinți pe domenii, coordonatori ai comisiilor de specialitate și 8 vicepreședinți pe regiunile de dezvoltare. De asemenea, vor fi aleși 16 membri pentru Biroul Executiv, trezorierul și membrii comisiilor CA și CNRC. Secretarul general al liberalilor este propus de președintele PNL.

Peste 100 de liberali și-au depus candidatura pentru aceste funcții.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ