Ludovic Orban îi vrea locul lui Iohannis

| 16 dec, 2014

Deputatul liberal Ludovic Orban și-a anunțat marți candidatura la funcția de președinte al vechiului PNL și, respectiv, copreședinte al noului PNL.

"Candidez pentru că eu consider că am deplina legitimitate pentru a aspira la această funcție", a spus Orban, subliniind că are o vastă experiență politică.

El a declarat că este susținut pentru această funcție de foarte mulți lideri ai PNL, care i-au cerut să candideze.

"Cred că am demonstrat de-a lungul carierei mele politice că respect cu sfințenie principiile și valorile liberale și că sunt un om care întotdeauna s-a bătut pentru aceste idei, principii și valori fără să facă economie de energie", a afirmat Orban.

Citește și: Ludovic Orban, noul lider de grup al deputaților PNL

Deputatul liberal a precizat și că va candida la funcția de președinte al vechiului PNL și de copreședinte al noului PNL cu câteva obiective.

"Consider că ocuparea funcției de președinte al PNL de către mine va constitui o garanție a faptului că PNL va rămâne cu adevărat PNL, că va continua să fie partidul Brătienilor, partidul marilor noștri înaintași care au avut o contribuție esențială la făurirea României moderne și care au dat României traiectoria europeană în care ne regăsim azi. Cred cu tărie că valorile, principiile, tradiția și istoria glorioasă a PNL trebuie continuate de marele PNL. Candidez, de asemenea, pentru a pune umărul la construcția marelui partid de dreapta care a lipsit României în ultimii 25 de ani", a arătat Orban, într-o conferință de presă susținută la Parlament.

Orban a subliniat că nu este o figură nouă, dar că, în schimb, este un om care a încercat să fie așa cum își doresc majoritatea românilor.

El a afirmat și că votul privind alegerea sa ca lider de grup al deputaților liberali a reprezentat un vot de încredere pentru funcția de președinte al PNL.

De asemenea, liberalul a precizat că nu intenționează să facă schimbări la nivelul conducerii PNL.

"Nu intenționez să fac schimbări. Dacă cineva nu dorește să lucreze cu mine, nu pot să-l forțez, rămâne la latitudinea fiecărui coleg, dar eu am capacitatea să lucrez cu fiecare coleg", a arătat el.

Biroul Politic Național al vechiului PNL se va reuni joi, urmând să fie ales președintele formațiunii și copreședintele noului Partid Național Liberal.

Tag-uri: Ludovic Orban, PNL
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ