Ludovic Orban: PNL se opune TOTAL tentativelor de dezincriminare a conflictului de interese

| 26 mai, 14:16

Liderul deputaţilor liberali, Ludovic Orban, a afirmat marţi că PNL se opune categoric "tentativelor de dezincriminare" a conflictului de interese şi în general "tentativelor" care încearcă să creeze un regim privilegiat pentru oamenii care deţin funcţii publice şi care se află în viaţa politică, potrivit Agerpres.

"Comisia juridică urmează să dezbată cred că cinci sau şase propuneri legislative care sunt iniţiate de parlamentari aparţinând PSD sau coaliţiei majoritare, care vizează teme extrem de delicate legate de conflictul de interese, legate de lupta anticorupţie. Este vorba de propunerile legislative privind modificare condiţiilor arestului preventiv, de propunerile legislative care urmăresc dezincriminarea conflictului de interese pentru oamenii care ocupă funcţii publice (...), de propunerea legislativă de modificare a Codului penal şi a Codului de procedură penală. PNL se opune categoric acestor tentative de oprire a luptei anticorupţiei din România, acestor tentative de dezincriminare a conflictului de interese şi în general acestor tentative care încearcă să creeze un regim privilegiat pentru oamenii care deţin funcţii publice, care se află în viaţa politică", a declarat Ludovic Orban, la Palatul Parlamentului.

Citeşte şi: Conflictul de interese ar putea fi ELIMINAT. Deputații juriști analizează proiectul. Reactia DNA

El a susţinut retragerea acestor iniţiative legislative, care în opinia sa au drept consecinţă stoparea luptei împotriva corupţiei.

"Trag un semnal de alarmă, din nou, către cel care îşi aduce aminte că e preşedintele PSD numai din când în când că are obligaţia morală să îşi aducă la ordin toţi parlamentarii care sunt iniţiatorii acestor nenorociri antijustiţie şi să îi determine să îşi retragă aceste iniţiative legislative, iar în caz contrar să îi dea afară din PSD. Nu este admisibil pentru premierul Ponta să dea declaraţii publice în favoare luptei anticorupţie şi în general a integrităţii, moralităţii şi legalităţii în viaţa publică, în timp ce parlamentarii PSD iniţiază şi susţin astfel de iniţiative care vor avea ca şi consecinţă practică stoparea luptei împotriva corupţiei şi degradarea dramatică a imaginii externe a României în lumea civilizată", a spus Orban.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a amânat marţi, cu două săptămâni, dezbaterea unui proiect de lege pentru modificarea Codului penal prin care sintagma "conflict de interese" ar fi înlocuită cu "folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane".

De asemenea, comisia a amânat luarea unei decizii în privinţa situaţiei proiectelor de modificare a Legii ANI pe motiv că nu a venit de la Biroul Permanent o cerere în acest sens.

Cele două proiecte de modificare a Legii ANI prevăd că persoanele aflate în incompatibilitate sau în conflict de interese nu vor mai putea ocupa trei ani funcţia în care au fost găsite în stare de incompatibilitate sau în conflict de interese, şi nu orice funcţie publică, aşa cum prevede acum Legea de funcţionare a ANI.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ