Ludovic Orban: PSD se piteşte în spatele brandului USL pentru că se teme de electorat

| 02 mai, 2014

PSD pare să fie lipsit de curaj să se prezinte în faţa alegătorilor sub propriul nume şi încearcă să se pitească în spatele brandului USL, de aceea 'minte' că USL trăieşte, a declarat vineri, la Timişoara, deputatul liberal Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă.

El l-a acuzat pe liderul PSD, Victor Ponta, de tendinţe 'de a monopoliza toate serviciile de informaţii interne, ale Armatei, Poliţiei, Poliţiei de Frontieră, conducerile Parchetelor, instituţiile şi structurile care au forţă represivă', pentru a le transforma în 'arme politice'.

'PNL este un partid care respectă principiile democraţiei, dar asta nu înseamnă că va fi veşnicul perdant, ci că se opune oricărui proiect prin care serviciile de informaţii să fie concentrate în mâna unui singur om şi vom urmări întotdeauna să ţinem serviciile de informaţii în domeniul lor de competenţă, departe de războiul politic. Aceasta a fost întotdeauna atitudinea noastră faţă de ceea ce înseamnă servicii de informaţii şi alte structuri de putere şi de autoritate', a declarat Orban. 

El a susţinut că oamenii trebuie să-i aleagă pe cei pe care-i preferă pe baza încrederii pe care candidatul o câştigă în faţa lor şi a promisiunilor onorate, nu pe baza 'şantajului şi a temerii'.

'PSD nu ar fi reuşit să câştige alegerile fără a fi în alianţă cu PNL, dar nu va mai reuşi să câştige alegerile pentru că PNL a încheiat definitiv orice formă de parteneriat cu PSD, pentru că PSD nu urmăreşte altceva în România decât să-şi maximizeze puterea, să se menţină la putere prin orice mijloace, fără să aibă ca obiectiv un proiect naţional de a transforma România într-o ţară cu adevărat europeană', a detaliat Ludovic Orban. 

Liberalul l-a definit pe Victor Ponta drept 'pisica blândă care miaună frumos, dar care este un tigru sângeros', acuzându-l pe premier că 'minte' atunci când afirmă că USL trăieşte, fiind 'mult mai periculos decât Adrian Năstase şi Traian Băsescu la un loc'.

Orban a susţinut că în rândul liberalilor există unele temeri că social-democraţii ar putea frauda alegerile prin anumite numiri ale preşedinţilor şi vicepreşedinţilor secţiilor de votare, prezenţa unor delegaţi ai PSD în secţiile de votare, dar şi prin 'ameninţări' asupra primarilor lor privind obţinerea unui anumit procentaj la alegeri, 'indiferent de metodele folosite pentru atingerea obiectivului electoral'. 

Ludovic Orban este prezent în judeţul Timiş pentru a-i susţine campania europarlamentară a liberalului Cristian Buşoi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ