Ludovic Orban: Remanierea, frecție la un picior de lemn. Pregătim moțiunea de cenzură

| 16 oct, 15:45

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni ca remanierea este "o frectie la un picior de lemn", criticand noile nominalizari si anuntand ca liberalii iau in calcul in continuare depunerea unei motiuni de cenzura, potrivit Agerpres.

 

"Analizand asa-zisa remaniere facuta de coalitia aflata la guvernare, PNL considera ca aceasta remaniere este o frectie la un picior de lemn, in care a fost schimbat 'Tanda cu Manda' sau, mai plastic, dracu' cu tac'su. (...) Consideram candidaturile pentru Guvern candidaturi care reprezinta toate naravurile si toate pacatele PSD. Consideram ca aceasta remaniere nu afecteaza toate ministerele pe care noi le-am considerat ca sunt intr-o situatie dezastruoasa. Ministerul Educatiei, vad ca Liviu Pop este bine merci acolo isi bate joc in continuare de invatamantul romanesc. Vad ca plagiatorul Bodog este in continuare in fruntea Ministerului Sanatatii, nu mai zic de Carmen Dan si de ceilalti ministri. O mare dezamagire am in privinta domnului Tudose care a facut pe fata mare la televizor, dar de fapt arata ca nu este altceva decat premierul marioneta a lui Liviu Dragnea in continuare si in ciuda incordarii muschilor se arata ca nu este altceva decat un muschi care este condus de creierul lui Dragnea", a spus Orban, dupa sedinta Biroului Executiv al PNL, care a avut loc la Parlament. 

El a criticat nominalizarile facute de premierul Mihai Tudose pentru ministerele Dezvoltarii, Transporturilor si Fondurilor Europene: "Este o gluma proasta nominalizarea lui Paul Stanescu. Sevil Shhaideh era mic copil fata de Paul Stanescu. Paul Stanescu in primul rand face parte din fratia Teldrum. Daca ne uitam in ce judete are contracte Teldrum, vedem ca judetul Olt este unul dintre judetele in care Teldrum castiga contracte cu nemiluita. Stanescu este chintesenta baronului PSD si are toate caracteristicile negative pe care le au vechilii, satrapii ridicati de PSD. Are mentalitate de clan. Daca ne uitam, vedem ca Paul Stanescu nu este doar Paul Stanescu, este practic sprijinit si a ridicat membri ai familiei, cum este fratele domnului Stanescu, care este deputat si din cate stiu este presedintele Comisie de agricultura, sotia domnului Stanescu este consilier sigur la 'genunche', intrucat provine ca invatator din mediul preuniversitar si, probabil, ii impartaseste foarte multa experienta de la tara domnului 'genunche', analfabetul numarul unu din fruntea Ministerului Educatiei. Domnul Stanescu este o copie a lui Liviu Dragnea si, de fapt, il reprezinta la acest minister pe Liviu Dragnea. (...) Felix nu este Felix, este omul de casa al domnului Nicusor Constantinescu si al dl Radu Mazare. Ce credeti ca va face domnul Stroe la ministerul Transporturilor? (...) Rovana Plumb si-a pus din nou ministru, un ministru care nu s-a remarcat prin nimic bun cat a fost la ministerul respectiv, intrucat o mare parte din intarzierile in acreditarea autoritatilor de management i se datoreaza caratorului de geanta al Rovanei Plumb. Este ca si cum Rovana Plumb ar fi in continuare la minister, doar ca ea conduce ministerul prin delegat", a afirmat Ludovic Orban.

Liderul PNL a subliniat ca liberalii solicita in continuare remanierea lui Viorel Ilie din functia de ministru pentru Relatia cu Parlamentul. 

Intrebat daca ii va cere presedintelui Klaus Iohannis sa respinga nominalizarile facute de PSD, Orban a aratat ca aceasta este o decizie a sefului statului: "Este decizia presedintelui sa hotarasca in ce masura acesti candidati sunt sau nu sunt potriviti, daca respecta legea si daca au capacitatea de a gestiona ministerele."

El spune ca liberalii iau in continuare in calcul motiunea de cenzura: "O pregatim intr-un moment in care consideram ca sunt cele mai mari sanse sa treaca motiunea."

 

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ