Lui Iohannis îi este tot mai greu să ţină la secret relaţia cu Băsescu

| 20 aug, 2014

Pus în faţa unor dovezi incontestabile, care demonstrează că a minţit, Klaus Iohannis şi-a nuanţat discursul susţinând că atunci când s-a întâlnit cu preşedintele Traian Băsescu nu a purtat cu acesta „discuţii politice”.

În pofida declaraţiilor prin care afirmă că dacă ar ajunge preşedinte ar conduce România în mod transparent, Klaus Iohannis demonstrează încă de pe acum că este adeptul unui mod de a face politică în spatele uşilor închise. Cel mai bun exemplu în acest sens este refuzul candidatului ACL de a recunoaşte relaţia pe care o are cu Traian Băsescu, evidenţiată de altminteri de identitatea de discurs dintre cei doi.

După ce presa naţională a publicat imagini care îl arătau pe Klaus Iohannis intrând cu automobilul personal pe poarta reşedinţei prezidenţiale de la Vila Lac III, candidatul ACL a infirmat întâlnirea şi a declarat că nu s-a mai văzut cu Traian Băsescu din 2008. Între timp, mass-media a adus probe care au demonstrat contrariul.

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS, prins cu minciuna

Klaus Iohannis Vila Lac 3. După o lungă perioadă de tăcere, în care liderul liberal nu a adus nicio lămurire asupra dovezilor suplimentare furnizate de mass-media, într-o conferinţă de presă susţinută, marţi, la Alba-Iulia, Klaus Iohannis şi-a nuanţat poziţia cu privire la relaţia cu Traian Băsescu. „Dacă definim ca întâlnire o întâlnire unde Traian Băsescu şi cu mine ne-am întâlnit ca să vorbim noi doi ca doi politicieni, eu mi-amintesc că a fost în 2008. Că ne-am întâlnit în sensul că am fost în aceeaşi biserică, la aceeaşi oră, pentru un eveniment religios şi ne-am salutat, asta nu cred că se poate considera o întâlnire politică. Alte întâlniri nu îmi amintesc să fi avut şi, cu certitudine, nu întâlniri în care să discutăm despre proiecte politice de vreun fel”, a declarat liderul ACL.

Această ultimă declaraţie a lui Klaus Iohannis cu privire la întâlnirile pe care le-a avut cu Traian Băsescu vine ca urmare a presiunii pe care presa a pus-o asupra liderului liberal. Chiar în ziua în care preşedintele PNL făcea acest comentariu, mass-media dezvăluia că în 2009, liderul liberal a mărturisit că a avut o discuţie despre „situaţia politică” cu şeful statului. "Domnul presedinte Traian Băsescu m-a sunat și am avut o discuție săptămâna trecută și a dorit să avem o întrevedere ca să discutam situația politică. Zilele astea voi stabili o întalnire dacă agendele noastre sunt compatibile", declara Klaus Iohannis în data de 30 noiembrie 2009.

Citeşte şi: Elena Udrea dă din casă – Klaus Iohannis a fost la Vila Lac 3 să ceară binecuvântarea lui Băsescu

Pus practic în faţa unor dovezi incontestabile care demonstrează că a minţit, liberalul şi-a nuanţat discursul susţinând că atunci când s-a întâlnit cu preşedintele Traian Băsescu nu a purtat cu acesta „discuţii politice”. Prin declaraţia sa recentă candidatul ACL la Preşedenţie încearcă acum să contextualizeze întâlnirile avute cu şeful statului de teamă să nu îi fie deconspirate înţelegerile pe care le-a făcut cu acesta.

Cât despre conţinutul acestor înţelegeri nu putem decât să speculăm pornind de la ceea ce se în momentul de faţă sub ochii opiniei publice. Pactul dintre preşedinte şi Iohannis este evident nu doar prin faptul că liderul ACL preia mesajele lansate de şeful statului de la Cotroceni ci şi prin aceea că liberalul le cere colegilor de partid să nu îl mai atace pe Traian Băsescu. Motivul? Asemenea atacuri ar deveni ridicole în contextul în care odată ajuns la Cotroceni, Iohannis l-ar numi pe Traian Băsescu premierul unei majorităţi ilegitime.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ