Luna IMENSĂ și ploaia de stele. Cum ne afectează FENOMENELE UIMITOARE din weekendul acesta

| 08 aug, 2014
Pasionatii de astronomie si de fotografie se vor bucura de imagini spectaculoase pe cer, in acest weekend. Duminica, Luna va fi perfect plina si va straluci mai mult decat este normal.

O data cu SuperLuna, va fi o ploaie de stele.

La fiecare 14 luni, astrul ceresc se afla la cea mai mica distanta de Pamant. Mai precis, la o distanta de 357.040 km de Terra. Duminica, Luna va fi 100% plina si se va afla in punctul cel mai apropiat de Pamant.

Asadar, in 10 august vom vedea o Superluna, dupa ora 21, de oriunde este cer senin. Va straluci foarte puternic, va parea cu 14% mai mare decat de obicei si va fi "la concurenta" cu Perseidele, cel mai celebru curent de meteori, cand cerul va fi strabatut de pana la 80 de "stele cazatoare" pe ora.

 

CITEȘTE ȘI:  INCREDIBIL! Dovada că TIMPUL trece mai repede! Câte ore mai are o ZI?

 

ZoomPerseidele, cel mai celebru curent de meteori, cand cerul va fi strabatut de pana la 80 de "stele cazatoare" pe ora

Urmatoarele SuperLuni, pana in 2020, vor avea loc: septembrie 2015, noiembrie 2016, ianuarie 2018, februarie 2019 si aprilie 2020.

In timpul fenomenului de SuperLuna, Pamantul, Soarele si Luna sunt aliniate, Terra aflandu-se intre Luna si Soare. Fortele grativationale exercitate pe Terra de Luna si Soare duc la cresterea si scaderea mareelor, fapt care i-a determinat pe unii sa creada ca exista o legatura intre SuperLuna si calamitatile naturale, precum cutremure, tsunami, inundatii, taifunuri si cicloane.

 

CITEȘTE ȘI: Proiect ambiţios al NASA pe planeta Marte

 

In ciuda scenariilor apocaliptice, cercetatorii de la NASA au anuntat ca nu au descoperit nici o legatura directa intre dezastrele naturale de pe Terra si apropierea Lunii.

Discutia despre aceasta superstitie a fost reluata in 2011, cand o data cu aparitia SuperLunii, in luna martie, a avut loc cel mai mare dezastru din ultimii ani: cutremurul si tsunami-ul care au lovit Japonia si au ucis 13.000 de persoane. Cu cateva saptamani inainte, un cutremur de 6,3 pe Richter a lovit orasul Christchurch, din Noua Zeelanda, si a facut sute de victime. Tot in "perioada neagra" s-a petrecut cea mai mare eruptie din ultimii  ani a vulcanului Kilauea din Hawaii. La o zi distanta, in insulele Solomon, a avut loc un cutremur de 6,6 pe Richter.

 

CITEȘTE ȘI: FOTO INCREDIBIL! Mesajul extraterestru de pe Marte

 

Iata ce scrie in Biblie despre sfarsitul lumii

Apocalipsa 6:12-14: "12. Si m-am uitat cand a deschis pecetea a sasea si s-a facut cutremur mare, soarele s-a facut negru ca un sac de par si luna intreaga s-a facut ca sangele. 13. Si stelele cerului au cazut pe pamant, precum smochinul isi leapada smochinele sale verzi, cand este zguduit de vijelie. 14. Iar cerul s-a dat in laturi si toti muntii si toate insulele s-au miscat din locurile lor."

 

 

Sursă: stirile.rol.ro
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ