LUNA SÂNGERIE, fenomenul care stă la originea ultimei PROFEŢII apocaliptice. Ce se întâmplă astăzi pe CER

| 07 oct, 2014

Luna roșie care va apărea mâine pe cer reprezintă un fenomen astronomic marcat de o serie de profeţii apocaliptice.

Luna Sângerie este în centrul unor scenarii de legate de sfârşitul lumii. "În fiecare lună sângerie există ceva ce începe cu tragedie şi se termină cu triumf. Lucrurile se schimbă în lume, iar Dumnezeu încearcă să ne spună asta în mod supernatural", a afirmat pastorul creştin John Hagee. Totodată pastorul Mark Biltz a vorbit despre posibilitatea izbucnirii de războaie și apariția unor calamităţi economice.

"Discutăm de riscuri de sinucideri, de omucideri, de persoane, elemente dubioase care vor ieşi la lumină, de epidemii. Atenţie că suntem exact în zona aceasta de trecere, când se instalează anotimpul rece şi lucrurile, practic, virozele, dar şi tot ce ţine de scăderea imunităţii pe eclipsă de lună ne poate afecta foarte tare organismul", a explicat astrologul Mariana Cojocaru la Romania TV.

În 2014-15 (anii 5775-76, după calendarul evreiesc) combinația de eclipsă de soare urmată de lună însângerată se va petrece de câte două ori, deci patru luni însângerate la rând - Tetrada! -, înlănțuire rarisimă, care (conform NASA) nu va mai avea loc mai devreme de 100 de ani. Măcar una din cele patru manifestări cerești din 2014-15 va avea loc de Paștele evreiesc (Pesah). În ultimul secol, tetrada lunii însângerate a mai avut loc doar de două ori, de fiecare dată a cuprins Pesah-ul și de fiecare dată a coincis cu evenimente importante pentru israeliți: prima dată, 1949-50, a fost formarea statului independent Israel și în 1967-68, recucerirea Ierusalimului de la iordanieni.

Prorocirea din Vechiul Testament, pe care o invocă astro-hermeneuții scripturilor, cu referire directă la fenomenul tetradei însângerate, provine din Cartea lui Ioil (3:3-4): „Și vă voi arăta semne minunate în cer și pe pământ: sânge, foc și stâlpi de fum; soarele se va întuneca și luna va fi roșie ca sângele, înainte de venirea zilei celei mari și înfricoșătoare a Domnului." Iată, deci, cum interesantul și rarisimul fenomen astral, legat de momente istorice de referință, se corelează cu profeția rabinului Yitzhak Kaduri, care vestea și el venirea Domnului, respectiv a lui Mesia - adevăratul Mesia, Unul și Același Iisus Hristos.

Cercetătorii sincretismului dintre scripturi și astre își întemeiază demersul pe Cartea Facerii (Geneza; 1:14): „Să fie luminători pe tăria cerului, ca să lumineze pe pământ, să despartă ziua de noapte şi să fie semne ca să deosebească anotimpurile, zilele şi anii," insistând asupra faptului că Domnul a creat astrele ca să slujescă atât pentru lumină, dar și ca semne. Din această perspectivă, se mai adaugă la „semnele" cerești anterioare încă o „coincidere minunată", de fapt un alt fenomen astrologic rarisim: configurarea pe bolta cerească - de 13 ori la rând, între august 1990 și iulie 2013 - a stelei lui David, de către constelațiile zodiacale. Potrivit astronomilor, nici această hexagramă din stele nu va mai reîmpodobi cerul mai devreme de un secol.

Luna sângerie apare pe 8 octombrie pentru a doua oară în 2014, după cea din 15 aprilie 2014, şi va fi urmată de alte două fenomene similare, pe 4 aprilie 2015 şi 28 septembrie 2015.

Eclipsa de pe 8 octombrie nu va fi vizibilă în România. Fenomenul va putea fi observat însă din regiunile nordice ale Statelor Unite şi din Canada, unde eclipsa va avea loc chiar înainte de răsăritul Soarelui, dând naştere unui fenomen foarte rar: pentru scurt timp, Soarele şi Luna pot fi observate simultan pe cer, la răsărit, respectiv la apus.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ