M10 cere DEMISIA lui Gabriel Oprea

| 25 oct, 16:25

Aproximativ 50 de membri ai Partidului M10, în frunte cu reprezentanții Comitetului de Inițiativă Națională ai formațiunii, printre care Monica Macovei și Adrian Papahagi, au solicitat duminică, la Târgu Mureș, demisia ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, în legătură cu incidentul în care un polițist și-a pierdut viața.

'Avem dreptul să facem o astfel de mică întâlnire și să ne exprimăm punctul de vedere, manifestația este pentru demisia generalului Oprea, pentru moartea motociclistului și pentru încercarea de mușamalizare a acestui caz — el neavând dreptul la escortă — pentru plagiatul pentru care nu a dat nicio explicație. Deci noi i-am cerut demisia. O cerem și astăzi încă o dată', a spus Monica Macovei.

Adrian Papahagi a spus, la rândul său, că membrii M10 au dorit să protesteze împotriva generalului Gabriel Oprea și că protestul din fața Prefecturii Mureș este unul spontan.

'Suntem cetățeni liberi, în țara noastră, pe un trotuar unde nu deranjăm circulația. Avem dreptul, conform legii, să manifestăm, să ne exprimăm în primul rând respectul pentru Armata Română, respectul pentru viața unui om și, în același timp, dezaprobarea pentru un om care a făcut abuz de calitate oficială, abuz de girofaruri și a lăsat un om să moară în șanț. Suntem oameni liberi care luptăm și pentru demnitatea noastră', a afirmat Papahagi.

La intervenția jandarmilor, care se aflau în zonă pentru asigurarea măsurilor de ordine legate de organizarea manifestărilor legate de Ziua Armatei și care au încercat să evacueze zona, membrii M10 au încercat să îi convingă pe aceștia că prin protestul de la Târgu Mureș se dorește apărarea onoarei militarilor.

În cadrul manifestării care a durat câteva minute, protestatarii au scandat: 'Oprea, demisia!',, 'Oprea plagiator, jos, jos, jos!', 'Jos cu girofarul!', 'Demisia!'.

Jandarmii prezenți la fața locului i-au legitimat pe Monica Macovei și pe Adrian Papahagi, precum și pe unii jurnaliști care urmăreau protestul.

Sâmbătă și duminică, la Târgu Mureș a avut loc o întâlnire a Comitetului de Inițiativă Națională (CIN) și Secretariatului General al Partidului M10 cu reprezentanți ai organizațiilor județene ale formațiunii și cu membri din toată țara.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ