Măcelul din PNL anticipează pierderea alegerilor

| 10 oct, 2014

Ce va fi, dar mai ales cine va fi noul șef după ce Klaus Iohannis va pleca din fruntea partidului? Acestea sunt întrebările complicate care tulbură somnul multor lideri din fruntea partidului, mai ales că rocada dintre Crin Antonescu și Iohannis nu a fost deloc un calcul simplu, clar și cinstit.

Pe fondul ”succesurilor” electorale ale taciturnului Klaus Iohannis, o boare de ”scapă cine poate” a început să adie prin PNL și s-a transformat rapid într-un crivăț de ”fiecare pe barba lui”. Faimoasa cooperativă liberală e într-o rână, a cam rămas fără tabla de pe acoperiș și cum stă cu obloanele trase, lumea șoptește că nu mai funcționează de ceva vreme, pe fondul împărțirii responsabilității pentru ceea ce se anunță un fiasco politic de proporții. Cineva va plăti oalele sparte de edilul Sibiului?

Klaus Iohannis declara nepăsător că știe de aranjamentele care se fac în spatele său pentru șefia partidului în cazul unui eșec pronosticat din ce în ce mai des. Dar Iohannis insista cu aceeași ocazie că el este preocupat doar de victorie, neluând în calcul sub nicio formă înfrângerea sa în alegerile prezidențiale din noiembrie. Ceilalți lideri nu sunt tot atât de siguri și, pe surse, sunt vehiculate cel puțin trei tabere care ar dor să arunce răspunderea în ograda celuilalt. Pe lângă grupul ”criniștilor”, care militează pentru răul cel mic al revenirii lui Crin Antonescu în fruntea partidului și suprapunându-se pe alocuri, mai sunt grupurile de influență ale ”mandatarului” Marian Petrache, cel al lui Teodor Atanasiu și nu în ultimul rând, cel al lui Ludovic Orban, despre care se spune că e pregătit să scoată un câștig din piatră seacă, respectiv să câștige șefia partidului în urma dezastrului la prezidențiale.

Citeşte şi: Alegeri prezidenţiale 2014. Klaus Iohannis: Crin Antonescu ar fi trebuit să fie 100% pentru candidatul propriu

Deci cam aceștia ar fi cei despre care Iohannis afirma că sunt ”unii și alții prin partid” care colportează pe la colțuri șefia partidului după ce actualul candidat va fi ”lasat la vatră”, la Sibiu. Ce va fi, dar mai ales cine va fi noul șef după ce Iohannis va pleca din fruntea partidului? Acestea sunt întrebările complicate care tulbură somnul multor lideri din fruntea partidului, mai ales că rocada dintre Antonescu și Iohannis nu a fost deloc un calcul simplu, clar și cinstit. Dacă se va întoarce Antonescu, este greu de crezut că nu-i va ”popi” pe cei care l-au trădat cu atâta tapaj la momentul Congresului. Probabil că pee atașamentul boierilor liberali față de propriile bărbi mizează și Ludovic Orban, care ar apărea în acest context ca o alternativă acceptabilă și nu ca unul din principalii artizani responsabili ai dezastrului politic al PNL.

Din acest punct de vedere Ludovic Orban a știut să îmbine utilul cu plăcutul și se pare că s-a folosit de desele deplasări în teritoriu nu doar ca showman la mitingurile lui Iohannis dar și pentru a-și consolida poziția în fața liderilor locali ai PNL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ