Macovei, despre cazul Şova: E o decizie care dă palme românilor. Iată de ce nu intrăm în Schengen

| 03 iun, 17:54

Europarlamentarul Monica Macovei susţine că votul din Senat în cazul social-democratului Dan Şova "dă palme românilor, dă palme justiţiei şi arată că actuala clasă politică a guvernat destul şi blochează justiţia pentru interese personale".

"Probabil sunt multe legături în jurul lui Şova. (...) Este o decizie care duce România în urmă şi, dacă mai vorbim despre Schengen, să răspundă Şova şi Ponta de ce nu intrăm în Schengen. Pentru că nu există încredere în clasa politică din România din moment ce votează aşa, din moment ce împiedică actul de justiţie. Chiar zilele acestea este o delegaţie din partea Comisiei Europene exact pe Mecanismul de Cooperare şi Verificare. Cum să se ridice MCV-ul dacă Senatul votează aşa?", a spus Monica Macovei, miercuri, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Ea a precizat că votul din Senat ar fi trebuit să zică "da" şi apoi judecătorul decidea dacă trebuia sau nu ca senatorul Dan Şova să fie arestat.

"Să fie clar pentru toată lumea: Parlamentul zice 'da', apoi judecătorul decide dacă arestează sau nu. Asta nu însemna că era arestat. Lasă-i pe procurori să se ducă cu domnul Şova la judecător. Lasă-l pe judecător să decidă cine să fie arestat sau nu. Nu politicienii decid asta", a declarat Monica Macovei.

Marţi, cererea ministrului Justiţiei privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a social-democratului Dan Şova a fost respinsă de Senat, după reluarea votului în urma deciziei CCR care a declarat neconstituţională hotărârea Camerei superioare a Parlamentului privind votul exprimat în 25 martie pe acest caz. Senatorii s-au pronunţat prin vot secret cu bile, în favoarea cererii fiind exprimate 66 de voturi, iar 72 de senatori au votat împotriva încuviinţării cererii ministrului Justiţiei. Două voturi au fost anulate.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 iun, 23:52
GICA
PRO-CATUSE..PNL
POZA CU ..CATUSE aduce bile albe opozitiei, si ea opozitia nu spune nimic de ceea ce trebuia sa faca JUSTITIA pana acum. De cand zace dosarul Sova, opozitia si-a arogat dreptul de a da sentinte, ... ,, ARESTATI-L PE SOVA " acum , acum dupa 8 ani ! Am vazut ce s-a intamplat cu hotararile de achitare a unor oameni hartuiti tot de justitie!
03 iun, 23:31
PETRE
Sovaiala parlamentara
Macovei stie carte dar ,in Romania, nu are parte .
Expressis verbis ?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ