Macovei: Lupta anticorupţie rămâne doar la nivel de declaraţie pentru PSD şi PNL

| 09 iun, 15:53

Europarlamentarul Monica Macovei a susţinut joi că votul dat în Senat, în calitate de Cameră legislativă decizională, asupra proiectului care permite ca persoanele care au primit o condamnare cu suspendare să rămână în funcţie reprezintă o "nouă" dovadă că lupta împotriva corupţiei rămâne "la nivel de declaraţie" pentru PSD şi PNL.


"Cu atât mai ipocrită este preocuparea afişată de PNL şi PSD faţă de alegerea unor primari şi consilieri anchetaţi pentru corupţie, trimişi în judecată sau aflaţi după gratii. Aceasta a fost oferta politică a partidelor vechi, sunt politicieni promovaţi tot timpul de PSD şi PNL în dispreţul oamenilor. Nu poţi spune că nu mai vrei corupţie, dar le propui şi le ceri oamenilor să voteze politicieni corupţi. Nu poţi spune că nu mai vrei corupţie, dar votezi cu ambele mâini ca politicienii condamnaţi cu suspendare să îşi păstreze funcţiile. O condamnare înseamnă vinovăţie dovedită, indiferent dacă este condamnare cu închisoare sau cu suspendare", a afirmat Monica Macovei într-un comunicat. 

Ea a criticat şi numirea lui Marian Enache ca judecător la Curtea Constituţională. "Cu votul PSD, Marian Enache, provenit din FSN, fost consilier al lui Ion Iliescu, va fi judecător la Curtea Constituţională", a spus Macovei. 

Potrivit acesteia, "PSD şi PNL au făcut tot ce era posibil ca să îşi împartă ţara, de la menţinerea alegerii primarilor într-un singur tur, până la blocarea votului electronic". 

"Regresul de pe scena politică este tot mai accentuat. În acest moment, PSD este condus de un condamnat pentru furt de voturi, Senatul României este condus de un cercetat penal, iar PNL mimează reforma clasei politice, la braţ cu PSD", a conchis Macovei. 

Senatul a respins, miercuri, cererea de reexaminare a preşedintelui privind modificarea statutului aleşilor locali, menţinând prevederile potrivit cărora mandatul consilierilor locali, judeţeni, primarilor sau preşedinţilor consiliului judeţean încetează în cazul condamnării definitive la o pedeapsă privativă de libertate cu executare, nu şi în cazul unei pedepse cu suspendare, cum este în prezent.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ