MADRIDUL şi BARCELONA creează o reţea de oraşe pentru a-i ajuta pe imigranţi

| 02 sep, 09:00

Madridul a anunţat marţi că se va asocia cu Barcelona pentru a forma o 'reţea de oraşe' cu scopul de a ajuta sutele de mii de imigranţi care ajung în Uniunea Europeană, relatează AFP, citată de Agerpres.

 

Cele două oraşe, conduse de la ultimele alegeri din acest an de consilii municipale de stânga formate din membri ai unor mişcări cetăţeneşti, au criticat modul în care guvernul spaniol gestionează criza imigranţilor.

Primăria Barcelonei a precizat că s-a întâlnit cu ONG-uri locale pentru a organiza înregistrarea imigranţilor care ajung în oraş şi pentru a-i plasa în cadrul 'numeroaselor familii din Barcelona' care s-au oferit 'să primească refugiaţi'.

"Barcelona intenţionează să creeze o reţea de oraşe de refugiu pentru a putea face faţă uniţi la această criză", a precizat municipalitatea catalană într-un comunicat.

La rândul său, primăria Madridului a anunţat că se alătură acestei iniţiative lansate de Barcelona la 29 august. "Primăria se alătură reţelei de oraşe de primire iniţiate de Barcelona şi va propune în următoarele zile mijloace şi măsuri pentru rezolvarea tragediei refugiaţilor", potrivit unui comunicat al municipalităţii madrilene.

Premierul spaniol conservator Mariano Rajoy a anunţat marţi că ţara sa, care are o populaţie de aproape 47 de milioane de locuitori, va accepta să primească în acest an puţin peste 2.700 de refugiaţi.

El a făcut această afirmaţie la Berlin, într-o conferinţă de presă comună cu cancelarul german Angela Merkel, care a precizat că Germania - ţară cu o populaţie de 80 de milioane de locuitori - se aşteaptă să primească 800.000 de solicitanţi de azil în aceeaşi perioadă.

Rajoy s-a declarat totuşi dispus să rediscute numărul de imigranţi pe care Spania l-ar putea primi, lăsând de înţeles că şi-ar putea schimba poziţia.

Potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie, 2.166 de persoane au încercat să ajungă în Spania pe mare de la începutul anului şi până la data de 24 august. Vecinii săi mediteraneeni s-au confruntat cu fluxuri record: 157.000 în Grecia şi 107.000 în Italia.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ