Maduro propune alegeri legislative anticipate în Venezuela

| 08 feb, 12:34

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a propus sâmbătă alegerile legislative anticipate, în condiţiile în care Juan Guaido, şeful Adunării Naţionale de la Caracas, s-a autoproclamat preşedinte interimar, fiind susţinut de protestatarii antiguvernamentali.

Într-un discurs adresat susţinătorilor, Maduro a declarat că Adunarea Constituantă, controlată de partidul de guvernământ, va dezbate posibilitatea convocării de alegeri anticipate pentru Adunarea Naţională, care este dominată de opoziţie.

Guaido a cerut noi alegerile prezidenţiale după ce Maduro au fost reales anul trecut în urma unui scrutin controversat.

"Vrei alegeri? Vrei alegeri anticipate? Vom avea alegeri parlamentare ", a declarat Maduro la un miting pro-guvernamental de la Caracas, notează Mediafax.

Alegerile legislative sunt programate să se desfăşoare în 2020.

"Nu există nici o dictatură în Venezuela, nici nu va exista", a mai afirmat Maduro.

Concomitent, zeci de mii de locuitori din Venezuela au participat sâmbătă la noi proteste antiguvernamentale la Caracas şi în alte oraşe.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ