MAE rus, citat de RIA Novosti: Donald Trump l-a invitat pe Vladimir Putin în SUA

| 20 apr, 19:37

Preşedintele american Donald Trump l-a invitat pe omologul său rus Vladimir Putin, în timpul unei convorbiri telefonice, să întreprindă o vizită în SUA şi a afirmat că va fi bucuros să-l primească pe preşedintele rus la Casa Albă, a anunţat vineri RIA Novosti, citând Ministerul de Externe rus, informează Reuters.

Agenţia de presă rusă îl citează pe ministrul afacerilor externe Serghei Lavrov, potrivit căruia Trump a revenit asupra invitaţiei de mai multe ori în timpul discuţiei telefonice cu Putin. Preşedintele american i-a spus omologului rus că ar fi bucuros să efectueze la rândul său o vizită în Rusia, adaugă RIA Novosti.

Totodată, potrivit RIA Novosti, şeful diplomaţiei ruse a declarat că loviturile aeriene ale SUA în Siria au anulat orice obligaţie morală a Rusiei de a nu furniza aliatului său sirian Bashar al-Assad sisteme antirachetă S-300.

Serghei Lavrov a declarat, de asemenea, că înainte de atacurile aeriene americane asupra unor ţinte din Siria, Rusia le-a transmis oficialilor americani care zone din Siria reprezintă "linii roşii" pentru Moscova, iar acţiunea militară americană nu a depăşit aceste linii.

Totodată, Lavrov şi-a exprimat convingerea că preşedintele rus Vladimir Putin şi preşedintele american Donald Trump nu vor permite o confruntare între ţările lor, potrivit RIA Novosti.

În fine, şeful diplomaţiei ruse a mai anunţat că Rusia nu se va oferi să găzduiască o întrevedere între Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un. Trump a declarat că încearcă să aibă o întrevedere cu Kim pentru a disipa tensiunile din Peninsula Coreea. Potrivit lui Serghei Lavrov, o astfel de întrevedere ar diminua riscul unei soluţionări militare a situaţiei din peninsulă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ