Magistrala de metrou M5 va fi construită şi cu fonduri europene

| 25 apr, 2013

Comisia Europeană şi-a dat acordul verbal pentru finanţarea, chiar din acest an, a construcţiei magistralei de metrou M5, Drumul Taberei-Pantelimon, dacă toate condiţiile sunt îndeplinite. Costurile totale ale lucrărilor se ridică la două miliarde de euro.

"Avem veşti bune cu privire la intrarea metroului în rândul proiectelor care pot fi finanţate pe fonduri europene şi, de asemenea, referitor la posibilitatea de a deconta proiecte în execuţie care sunt finanţate din fonduri de la Banca Europeană de Investiţii şi de la buget", a declarat ministrul transporturilor, Relu Fenechiu.

Deocamdată există un "acord verbal" din partea executivului comunitar, însă ministrul menţionează că în curând va exista şi un document scris în acest sens.

"Proiectul e eligibil, cei de la CE sunt de acord să-l finanţăm. În condiţiile în care toate condiţionalităţile sunt îndeplinite, cred că vom putea începe finanţarea chiar din acest an şi nu mai avem, cred eu, o limită superioară de finanţare; din fonduri europene putem finanţa cu siguranţă toate lucrările care pot să se execute până la sfârşitul anului 2015. Putem să mergem până la 600-700 de milioane" de euro, a mai spus Fenechiu.

Ministrul transporturilor a declarat, săptămâna trecută, că încheierea lucrărilor la magistrala de metrou M5 nu se poate realiza dacă nu se vor obţine şi fonduri europene, fiindcă este vorba de o sumă de peste două miliarde de euro.

El a precizat că doreşte să construiască din banii europeni alocaţi în actuala perioadă de programare toată infrastructura, iar din sumele contractate în exerciţiul financiar 2014-2020 să realizeze finisajele şi dotările.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ