Mama premierului Victor Ponta, audiată la DNA. Ce a declarat la plecare

| 05 mar, 09:24

Cornelia Naum, mama premierului Victor Ponta, a fost audiată joi dimineață, la DNA Ploiești, ca martor în dosarul în care ginerele ei, Iulian Herțanu, a fost arestat preventiv pentru deturnare de fonduri europene și evaziune fiscală. La plecare, ea a refuzat să răspundă întrebărilor ziariştilor.

UPDATE. Cornelia Naum a părăsit sediul DNA Ploieşti după aproximativ două ore, refuzând să facă declaraţii presei.

Întrebată de jurnalişti dacă are informaţii preţioase pentru anchetă şi dacă se consideră un martor util, Cornelia Naum a precizat: "Nu apreciez eu dacă sunt preţioase. Nici asta nu e aprecierea mea", potrivit RomâniaTV.

Ea a fost întrebată şi dacă este consilieră în firmele implicate în anchetă, răspunzând: "Sunt soacră, nu consilier".

Avocatul Bogdan Vlad a răspuns în locul ei la întrebări, declarând că "Doamna are un contract de muncă part-time cu societatea fiicei dânsei, dar nu are nicio legătură cu societățile în legătură cu care s-a reţinut acţiunea presupus infracțională în cauză. Sigur că a participat la niște discuții la un moment dat între anumite persoane care au o anumită calitate în acest dosar. Cu privire la aceste lucruri a fost întrebată".

Mama premierului a încercat în zadar să evite jurnaliştii care făcuseră cerc în jurul ei, iar la un moment dat a exclamat exasperată: "Sunteţi absolut imposibil de înţeles. Chiar vreţi să ne batem, să ne îmbrâncim, ce vreţi? (...) Doamne, ce meserie grea aveţi!".

 

ŞTIREA INIŢIALĂ

Întrebată, la intrarea în sediul DNA, în ce calitate a venit, aceasta a spus că va da declarații procurorilor, nu presei.

Totodată, întrebată dacă se simte linșată mediatic, Cornelia Naum a răspuns: ''Ce credeți, mă simt sau nu mă simt?''

Și sora premierului, Alexandra Herțanu, a fost audiată ca martor săptămâna trecută în același dosar.

Iulian Herțanu este urmărit penal pentru constituire de grup infracțional organizat, deturnare de fonduri europene și evaziune fiscală în legătură cu un contract pe fonduri UE privind extinderea rețelei de canalizare în orașul prahovean Comarnic.

Conform DNA, în perioada 2011—2015, Ilie Drăgan, în calitate de director în cadrul SC Grossmann Engineering Group, împreună cu inculpații Iulian Herțanu, Vladimir Ciorbă și Mihail Coman, a constituit un grup infracțional pentru a acționa în vederea adjudecării frauduloase a unui contract de lucrări finanțat preponderent din fonduri europene, însușirii nelegale a unor importante sume de bani, prin schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor obținute în cadrul proiectului cu finanțare europeană și sustragerii de la plata contribuțiilor datorate către stat.

''Inculpatul Drăgan Ilie Florin s-a implicat personal în efectuarea de plăți de la SC Grossmann Engineerig SRL către 2 agenți economici pe care îi controla în calitate de asociat și administrator și a extras personal sume de bani din conturile SC Grossmann Engineerig SRL și ale altor două firme controlate de grupul infracțional și folosite în scopul arătat'', precizează DNA.

Potrivit anchetatorilor, membrii grupului au deturnat din cadrul proiectului și și-au însușit în interes propriu suma totală de 7.797.410 lei (bani ridicați în numerar din conturi ale persoanelor juridice și fizice, reprezentând un procent de aproximativ 54% din totalul sumelor ce au fost identificate ca fiind achitate de SC Grossmann Engineerig SRL către 'partenerii' la care se pretinde că au fost subcontractate lucrări) și s-au sustras de la plata către stat, prin practici evazioniste, suma de 2.515.293 lei.

În același dosar, sunt cercetați în stare de arest preventiv Iulian Herțanu, cumnat al premierului Victor Ponta, și omul de afaceri Vladimir Ciorbă, în timp ce deputații Vlad Cosma și Sebastian Ghiță, președintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, fostul consilier județean Mihail Coman, omul de afaceri Liviu Munteanu, dar și directorul de producție al SC Hidro Prahova, Iuliu Virgiliu Roman, sunt cercetați sub control judiciar.

Iulian Herțanu este acuzat de constituire de grup infracțional organizat, deturnare de fonduri europene și evaziune fiscală în legătură cu un contract pe fonduri europene privind extinderea rețelei de canalizare în orașul prahovean Comarnic.

Citeşte şi: VICTOR PONTA: Mă doare când văd că se întâmplă ceva cu familia mea

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 mar, 13:37
av.Abraham Judeteanu
comisarul.ro
"Gruia Stoica, principalul sponsor al curselor de copilot ale Jigodiei Naţionale, a fost condamnat la 4 ani de pușcărie cu executare! Decizia aparține Curții de Apel Ploiești"
urmeaza apelul..
05 mar, 12:33
liviuioan
--S-AU ACTIVAT--
Zbuciumatii--MONDIALULUI---unii sub acoperire--unul V MARIAN--barbu--popa--altii la vedere--caCRISTOIU . Lumini si Umbre---echipa lui MACOVEI --MORAR--lucreaza pentru --revenirea la normalitatea timpului---EU TE-AM FACUT CHESTOR--- Lupta este dura--miza uriasa---metodele din 1988 .
05 mar, 11:16
dan slugarescu
evazionistii au chemat-o ca martor....Romania
Victor Viorel Ponta:
" a ţinut să precizeze că mama sa a fost implicată în acest scandal doar de un post de televiziune.

”Nu au implicat-o procurorii pe mama, au implicat-o nişte indivizi care se ocupă cu evaziunea fiscală în presă şi ei au vorbit ieri despre mama mea, în condiţiile în care procurorii au fost foarte corecţi, au spus foarte clar că mama mea nu are nicio legătură cu această cauză. Nu mă las intimidat de atacuri din partea evazioniştilor fiscali”, a susţinut Victor Ponta"
05 mar, 11:03
nic
aschia nu sare departe de trunchi...
Da, acuma stim de unde are aroganta si obraznicia musiu tonta, de la mamitica care are acelasi ton, deh, mamitica de prim-ministru plagiator. Am ajuns de risul curcilor...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ