Mămăligă, brânză şi ou: Combinaţia de care trebuie să te fereşti

| 20 ian, 2014

Stim cu totii ca proteinele consumate la aceeasi masa alaturi de carbohidrati ingrasa si ca pentru a slabi este recomandat sa nu mancam cartofi prajiti cu friptura. Insa exista si alte combinatii periculoase de alimente, nu doar pentru silueta, ci si pentru sanatatea noastra in general. Specialistii recomanda sa tinem cont de sfaturile lor si sa nu combinam niciodata urmatoarele produse la aceeasi masa!

Iata mai jos care sunt combinatiile alimentare de care sa te feresti pe viata:

1. Micul dejun poate fi cea mai relxanta perioada a zilei. Cati dintre noi nu savureaza o felie de paine (alba si proaspata) sau un croissant cu unt si gem sau cu miere de albine, alaturi de o cafea gustoasa cu zahar si lapte?! Specialistii americani sustin ca aceasta combinatie care pare inofensiva, mai ales dimineata, este total gresita. In primul rand este o bomba calorica, aducandu-ne peste 700 de calorii la o masa, iar in al doilea rand toate alimentele de mai sus combinate ingreuneaza digestia, ne fac mai lenesi, ne reduc energia pe care ar trebui sa o castigam la un mic dejun.

2. Salata de fructe?! Nimic mai gustos! Insa va trebui sa ai mare grija la doua aspecte. Primul este sa nu mananci fructe ca desert, ci mai degraba ca si aperitiv, insa cu 1 ora inainte de masa propriu-zisa sau cu 2 ore dupa pranz. Al doilea aspect important este combinatia pe care o faci: nu se amesteca fructe dulci (banana, pere, mere rosii, caise, piersici, struguri, etc) cu citrice (portocale, kiwi, grapefruit), pentru ca fermenteaza diferit si vei avea probleme cu stomacul, cu procesul de digestie si cu kilogramele…

3. Ti se intampla sa consumi mai multi carbohidrati la masa de pranz, de exemplu? Adica sa mananci si paine si cartofi sau orez, iar la desert biscuiti? Afla ca acesta este un obicei periculos, scrie mayra.ro. Nu combina niciodata carbohidrati diferiti la o masa, cum ar fi paste, paine, cartofi, orez, dulciuri, pentru ca toate zaharurile continute de acestia se vor dizolva rapid si te vor face sa te simti rau, iar in plus este cea mai sigura reteta de ingrasare. Insa una proasta!

4. Daca adori combinatiile de genul: paine cu unt si sunca sau cascaval, biscuiti cu unt, cereale cu smantana sau lapte gras, paste cu smantana, renunta urgent la ele! Una dintre cele mai nedorite combinatii alimentare este cea dintre carbohidrati si grasimi saturate: ingrasa rapid si sigur, se digera greu, da stari proaste si sanatatea ta va fi in pericol pe termen lung.

5. Nu combina carbohidratii cu proteinele, acesta este regula numarul 1 a unei diete. Deci spune nu pieptului de pui cu piure, ciupercilor cu mamaliguta, oualor cu orez sau cartofi prajiti. Toate duc la ingrasare si digestie complicata.

6. Stiai ca fructele nu pot fi combinate cu preparate din carne? Specialistii sustin ca preparatele exotice, in care gutui, mere, fructe de padure, portocale si alte fructe sunt folosite ca si garnitura la diverse fripturi, sunt nepotrivite pentru stomacul, intestinul si… silueta noastra.

7. Nici proteinele combinate nu dau rezultate foarte bune! Exista multe diete care sustin ca vei slabi daca mananci doar carne, oua, cascaval, etc. Insa digestia este ingreunata, fiecare proteina avand nevoie de un anumit timp pentru metabolizare, ficatul lupta din greu, iar sanatatea ta va fi data peste cap. Spune adio combinatiilor urmatoare: oua si sunca, nuci si carne, carne si lapte, oua si branza, etc!

Acum ai putea sa crezi ca nu mai ai voie sa mananci nimic, insa nu este asa. Combina toate grupele alimentare importante (proteine, carbohidrati, grasimi) cu legume si verdeturi. Deci: friptura cu salata verde, cartofi cu salata de varza si verdeturi, orez cu ardei, etc.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

6 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 ian, 2014
Andra
acel ETC de la final este foarte interesant. daca tot spuneti ce sa NU mancam, veniti si cu referiri la ce SA MANCAM. nu?
20 ian, 2014
marieta
aiurea
citind aici pe internet nu mai sti ce sa mananci!!fel de fel de articole aiurea:ba cartofii prajiti nu sunt buni,altu vine si zice ca s-a descoperit ca sunt buni,ba ca mamaliga cu branza si oua sunt sanatate curata,acum zici tu ca e pericol!!!!!!!!!!aiurea,si mi se pare ca voi jurnalistii chear nu mai aveti ce scrie,in afara desigur despre Bianca Dragusanu,aiureli pe care tot voi le inventati!!!!!!!!!
20 ian, 2014
Adrian
Si noi ce mai mancam?
Stimata doamna/ domnisoara. Articolul tau da peste cap foarte multe dintre obiceiurile alimentare ale omului modern. Paine + sunca = bad, corect? Deci micul dejun, consumat de miliarde de oameni in forma de mai sus, de mii de ani este otrava. Spune-mi te rog: ce sa mancam? Cartofi, friptura, salata, bla bla bla. Paine putem manca? Oua putem manca? (vorbind de oua am gasit articolul tau, Gălbenuşul dăunează inimii la fel de mult ca TUTUNUL)
PS Sunt eu prea plictisit ca las comentarii, nu stiu de ce citesc articole de toata jena. Sfat: reprofileaza-te pe cancanuri, ti s-ar preta mai bine
20 ian, 2014
Alin
De ce?
De ce vrei tu Luiza sa te dai un cunoscator in ale mancarii? De ce? Cand tot ce faci tu este sa copiezi si sa traduci? Iti place tie asa de mult sa fii criticata pt cat de dusa esti? Comentariul de mai sus are completa dreptate...de ce vrei tu sa anulezi tot ceea ce bunicii nostrii au mancat de zeci de ani? Ai dreptul sa scrii ce vrei dar nu asa o sa ajungi un mare jurnalist...sau ma rog...poate nu vrei...
20 ian, 2014
pulea
alimentatie...
bai Luiza- copilu`` fast-foodului: toata viata romanu` a mincat mamaliga cu branza de oaie asa zisul bot de mamaliga + niste oua proaspete de tara, si vii tu cu art asta de rahat ...mai pune romanul si o cana de vin si totul era digerabil...mai intreba si tu parintzii si bunicii sa at de sanatos mancau...
05 feb, 2014
daniela
eu vreau sa stiu cu ce sa maninc cerealele,nu cu lapte,nu cu iaurt,nu cu smantana......poate cu lingura?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ