Mamele și pensionarii au noi dușmani – Klaus Iohannis și PNL

| 26 aug, 2014

Klaus Iohannis a preferat însă să țină capul la cutie și să gireze prin neimplicare un gest de sfidare absolut revoltător față de peste 30.000 de oameni, aflați într-o situație limită.

Cam de la momentul la care liderul PNL de atunci, Crin Antonescu, a decis că are mai mari șanse să ajungă președintele României din opoziție și a început să sape la fundația USL, formațiunea pe care o conduce a și-a schimbat tot mai radical discursul și a abandonat toate promisiunile făcute în fața electoratului. Treptat, mânați de interesele meschine ale liderilor lor, au ajuns să treacă cu arme și bagaje în barca celor care i-au prigonit și asuprit pe români, copiindu-le întocmai comportamentul cinic față de cei mulți și nevoiași.

Amnistie pensionari. Ajungem astfel la incidentul pretrecut lunea aceasta la Senat, când, într-un gest absolut sfidător, liberalii lui Klaus Iohannis le-au întors efectiv spatele celor peste 12.500 de mămici și 20.000 de pensionari care așteptau votarea proiectelor de lege prin care sunt scutiți să mai returneze banii pe care i-au încasat în plus din vina unor funcționari care și-au făcut eronat treaba. Amnistierea fiscală a acestor oameni era așadar un gest absolut legitim, iar introducerea pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare ar fi creat premisele adoptării cu celeritate a două proiecte de lege care vor ajuta pensionarii și mămicile în discuție să facă față unei situații disperate, ținând cont că în cazul multora dintre ei, sumele pe care trebuie să le returneze depășesc cu mult veniturile de care dispun.

Citeşte şi: Amnistie fiscală pensionari. Câţi pensionari vor avea linişte în urma amnistiei fiscale

Numai că, lunându-se de mână cu democrat-liberalii lui Vasile Blaga, senatorii PNL au părăsit sala, arătând că nu le pasă nici cât negru sub unghie de drama prin care trec acești oameni sărmani. Iar urmare a gestului lor, proiectele legislative respective au trebuit amânate de la dezbatere, nemaifiind întrunit cvorumul de ședință.

Incidentul de la Senat devine în aceste condiții un moment definitoriu pentru cinismul PNL și al liderului său, care nu a mișcat un deget pentru a împiedica părăsirea sălii de către senatorii formațiunii pe care o conduce. Sigur, veți spune că Iohannis nu este parlamentar. Dar nu este nicio îndoială că, dacă ar fi vrut, candidatul ACL ar fi putut să acționeze pârghiile necesare pentru ca senatorii liberali să rămână în sală și să voteze cele două proiecte de lege. Iohannis a preferat însă să țină capul la cutie și să gireze prin neimplicare un gest de sfidare absolut revoltător față de peste 30.000 de oameni, aflați într-o situație limită.

Comportamentul lui Klaus Iohannis și al senatorilor liberali demonstrează în aceste condiții fără putință de tăgadă că actuala formațiune liberală nu mai are nici în clin nici în mânecă cu PNL-ul care promitea oamenilor, din interiorul USL, că va practica un altfel de a face politică decât cel promovat de Traian Băsescu și oamenii săi. În schimb, liberalii au atins lunea aceasta la Senat culmea ipocriziei și a cinismului, fiind de acord inițial cu includerea pe agenda de dezbatere a celor două proiecte de lege pentru ca ulterior să le saboteze dezbaterea.

Sigur, în condițiile unei mobilizări mai puternice în rândul majorității, gestul senatorilor ACL va rămâne doar un accident de parcurs. Dar, semnificația acestui gest este prea puternică pentru a fi ignorată. Fiindcă boicotând ședința Senatului alături de democrat-liberali, PNL și Klaus Ioahnnis își dau în sfârșit arama pe față, devenind efectiv dușmanii mamelor și pensionarilor care așteptau o mână de ajutor prin aprobarea amnistiei fiscale.

Citeşte şi: Economie. Modelul Ponta vs. Băsescu-Iohannis

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ