Mănânci des ciuperci? Sigur nu ştiai asta

| 09 ian, 2014

Riscul de creştere a nivelului colesterolului din sânge, de răceli şi gripă din cauza imunităţii precare este mai mare în sezonul rece. Soluţia: zilnic, să mâncăm alimente care ne întăresc imunitatea, alimente care înlocuiesc grăsimile de origine animală, alimente care completează necesarul de lichide şi vitamine.

Specialistul în nutritie, profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi pune pe primul loc ciupercile pentru capacitatea lor de a ne întări sistemul imunitar. Ciupercile sau “carnea vegetală” conţin substanţe speciale imunostimulatoare şi imunomodelatoare, apă şi săruri minerale. De altfel, studiile efectuate în Japonia au demonstrat că tocmai aceste substanţe speciale previn apariţia unor tumori maligne. Lovastina este o substanţă din compoziţia ciupercilor care reuşeşte să prevină apariţia plăcilor de aterom, întreţine elasticitata vaselor de sânge, reduce colesterolul şi, astfel, previne infarctul cardiac şi pe cel cerebral. 

Pe locul secund în topul aliaţilor sistemului nostru imunitar, prof. dr. Mencinicopschi plasează echinacea care are calitatăţi multiple ce o face ideală în sezonul răcelilor şi al gripelor: Echinacea are proprietăţi de antibiotic, aniviral şi antiinflamator. În aceeaşi ordine, prof. dr. Mencinicopschi pune usturoiul care e capabil să ţină sub control nivelul colesterolului, are efect vasodilatator mai ales la nivelul vaselor periferice şi de antibiotic, fiind eficient în cazul virozelor, bronşitelor etc. 

Avocado
înlocuieşte foarte bine untul sau alte grăsimi de origine animală, ţinând în limite normale valorile tensiunii arteriale, prevenind hipertensiunea.

Untul de cocos şi untul de palmier pot fi folosite în locul grăsimilor de origine animală. Deşi conţin acizi graşi saturaţi, aceştia nu sunt aterogeni în contextul grăsimilor vegetale.

Cât priveşte aportul de lichide şi de vitamine, profesorul Mencinicopschi ne recomandă fructe şi legume din belşug, deoarece sunt depozite de substanţe valoroase şi conţin peste 80% apă. La fel de benefice sunt citricele, merele, perele, ananasul, kivi, varza, brocoli, morcovii, ridichea neagră, sfecla roşie etc.  Totuşi, prof. Mencinicopschi subliniază că, dacă mâncăm fructe şi legume, nu trebuie să excludem apa plată şi ceaiul verde din alimentaţie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 feb, 2014
copiatorul
Articol furat de aici, doar titlul a fost schimbat.

http://jurnalul.ro/viata-sanatoasa/terapii-complementare/ciupercile-si-avocado-previn-atacul-de-cord-si-cerebral-atentie-la-fructele-uscate-deoarece-pot-contine-multe-e-uri-658489.html

Sa ne lamurim deci, cine a autorul articolului? Luiza Popa, sau Magda Marincovici ? Cum se poate cineva semna si numi ziarist pentru ca a dat un copy/paste de altundeva ??

Se pare ca ai nevoie doar de internet ca sa te numesti ziarist la obiectiv.info - te semnezi ca autor pe ce au scris altii. Chiar sunteti platiti pt asta? Seamana cu un ... hmmm ... cum ii spune ... infractiunea aceea pe care a facut-o si iubitul premier Ponta, pe care il ridicati in slavi pe-aici toata ziulica.

PLAGIAT !
15 feb, 2014
maia
nume?
De fapt regretabile si faptul ca aceasta d na ziarist NU cunoaste NUMELE d-lui profesor ............Rusinos.........de rusinos..............Da ,e un copy/paste.........iar d-na neinformata.........

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ