Manipulare TV. Ce a făcut televiziunea rusă cu protestele din Piaţa Victoriei

| 06 mar, 13:43

România o duce tot mai prost de când a aderat la Uniunea Europeană, aceasta este linia principală de atac a unui reportaj difuzat recent de postul Rossia 1, cu o introducere realizată chiar de către omul numărul unu al aparatului media controlat de regimul Putin.

Reportajul a fost făcut cu ocazia protestelor din Piaţa Victoriei împotriva OUG 13, dar realitatea a fost profund distorsionată pentru a se potrivi cu discursul oficial promovat de Moscova.

Imagini de la protestele din Piaţa Victoriei montate astfel încât să pară că nota lor dominantă a fost cea a bătăilor dintre huligani şi jandarmi şi un amestec de filmări realizate în canalalele de la Gara de Nord şi în spatele blocurilor din Ferentari (prezentate ca fiind din cartierul Rahova).

Sau, partea cealaltă: teze şi statistici cusute cu aţă albă, unele privind datoria externă a României, altele privind acapararea resurselor naturale de către străini, iar altele referitoare la bunăstarea pe care românii ar fi avut-o sub Ceauşescu. Toate acestea şi multe alte ipostaze similare apar într-un material realizat de postul rusesc Rossia 1 la Bucureşti, în perioada protestelor iscate de promovarea în secret de către Guvernul Grindeanu a OUG 13.

Filmul am fost difuzat în cadrul emisiunii prezentate de Dmitri Kiseliov, cunoscut drept propagandistul-şef al Kremlinului. (Sursa: Unirea TV)

Tag-uri: manipulare, Rusia
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ