Manipularea din campania electorală privind creșterea de taxe și impozite, demontată pas cu pas

| 09 dec, 2014

Înţelegerea cu FMI  demontează propaganda cu așa zisele pomeni electorale din campania electorală și manipularea cu apariția de noi taxe și impozite din 2015. Dacă din partea adversarilor politici ai Guvernului e de înțeles această propagandă, nu la fel putem spune și pentru unele surse media, care acum ar trebui să-și ceară scuze.

Victor Ponta a prezentat principalele linii privind negocierile cu FMI asupra bugetul pe 2015. Vestea bună pentru români este că nu vor crește taxele, iar așa zisele pomeni electorale se vor aplica. Deci, românii vor avea parte de creșterea pensiilor și a salariului minim, de mărirea alocației pentru copiii din familiile devaforizate, de mărirea cu 16% a indemnizației pentru persoanele cu dizabilități și multe altele.

Citeşte şi: IOANA PETRESCU, despre negocierile cu FMI: Discuţiile pe deficit au fost cele mai dificile

„Cota unică de 16% rămâne în vigoare, se reduce taxa pe construcții speciale de la 1,5 la 1%. Toate măsurile, fie de stimulare economică, fie de dreptate socială, în vigoare sunt incluse în buget — scutirea de impozit a profitului reinvestit, indexarea pensiilor și creșterea venitului minim garantat în plată, indexarea cu 16% a indemnizațiilor persoanelor persoanele cu dizabilități.Tot ce s-a adoptat este inclus în bugetul pe 2015", a precizat Victor Ponta.

Astfel, se demontează propaganda cu așa zisele pomeni electorale din campania electorală și manipularea cu apariția de noi taxe și impozite din 2015. Dacă din partea adversarilor politici ai Guvernului e de ȋnțeles această propagandă, nu la fel putem spune și pentru unele surse media, care acum ar trebui să-și ceară scuze.

Citeşte şi: VICTOR PONTA: Luni, 15 decembrie, voi prezenta un nou Guvern

De fapt, este pentru prima dată când toate promisiunile anunțate ȋn campania electorală de o formațiune politică se implementează și astfel se transmite un semnal de ȋncredere către cetățeni. De asemenea, este un ȋnceput de responsabilizare a clasei politice și de maturizare.

Nu ȋn ultimul rând, Guvernul Ponta iese victorios din negocierile cu FMI. Partenerii internaționali au fost convinși de autoritățile române să accepte un deficit bugetar pe cash de 1,81%, ceea ce ȋnseamnă că planurile propuse de Guvern vor fi puse ȋn practică.

Citeşte şi: Guvernul şi FMI s-au înţeles în privinţa deficitului bugetar. Ponta: Vom avea deficit 1,83%

„Datele principale pe care se construiește bugetul se referă la un deficit de 1,83% din PIB. Este un deficit care, pe de o parte, răspunde dorinței de a arăta rigurozitate bugetară și capacitate de atingere a obiectivelor noastre asumate prin Tratatul fiscal. Vom avea un buget în sumă totală de 238 de miliarde de lei — din care 225 sunt venituri și 13 miliarde este deficitul de 1,83% din PIB. S-a luat în considerare și s-a acceptat de către partenerii noștri internaționali estimarea unei creșteri economice egale cu cea din 2014 de 2,5% din PIB”, a anunțat premierul Victor Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 dec, 2014
cantautor
Dle Sultanescu,unde este "fatuca" Alexandra Radu?
ati restructurat-o?
era foarte talentata,cum lingea ea dosul stapanului,mai rar...
10 dec, 2014
Palada Matrafox
inca un baron PNL cu probleme,bravo Ponta
SURSE. Acuzațiile în cazul lui președintelui CJ Timiș, Titu Bojin (PSD): abuz în serviciu și luare de mită. CONTRACTELE PENALE încredințate direct SC Ecomet West SRL
09 dec, 2014
nic
opinie
In primul rand se lauda ca a scazut taxa pe construcii speciale {stalp}de la 1,5 % la 1% este o minciuna aceasta taxa pe stilp a fost infiintata acum nu aavut de unde sa scada,ci a pus o taxa de 1% care este noua. Majorarea alocatiei numai la o parte din copii este o discriminare ,intre copii nu trebuie sa se faca o departajare sunt tot copii si cei care au parintii cu o situatie materiala mai buna .
09 dec, 2014
ezechiel
Si?...si ce daca ? Manipularea si-a produs efectul ! Mai mult a aratat ca V. Ponta nu are coa.e ! El nu intra la bataie sperand ca doar electoratul sa dezaprobe adversarul (basismul) .ESTE UN COMPORTAMENT RISCANT.RISCA SA DEVINA ANTIPATIC !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ