Mara Calista (PNL): Actuala guvernare asuprește mediul privat din România

| 14 aug, 13:51

Deputatul liberal Mara Calista, președintele Comisiei de Muncă, Familie și Protecție Socială a PNL, a afirmat luni că actuala guvernare asuprește mediul privat din România, arătând că, prin recentele măsuri adoptate, Executivul încearcă să pună mâna pe banii din mediul privat.

"Toate măsurile au fost adoptate cu caracter de urgență, pentru că doar așa ne-am obișnuit să rezolvăm lucrurile, pe repede înainte. Doar că aceste măsuri sunt un joc de lumini și umbre economice. (...) Ce se întâmplă acum este o scuză pentru actuala coaliție de guvernare să ia din mediul privat și mai mulți bani", a declarat Mara Calista, într-o conferință de presă.

Aceasta a susținut că OUG 4 privind CAS și CASS pentru contractele part time, OUG 60 cu privire la modificarea Legii 448 privind persoanele cu dizabilități, dar și OUG 53 pentru modificarea Codului muncii sunt doar câteva exemple de măsuri adoptate "în detrimentul mediului privat".

"Ordonanța 4 privind CAS și CASS pe contractele part-time nu reușește să rezolve o problemă pe care coaliția doar a sesizat-o. Se vine cu o suprataxare care aduce prejudicii în primul rând celor care lucrează în acest stil, pentru că altfel nu-și permit, mă refer la studenți, persoane care își iau un al doilea job sau mame care s-au întors mai devreme la muncă, dar nu-și permit să lucreze cu normă întreagă", a afirmat Mara Calista, susținând că tot despre o suprataxare este vorba și în Ordonanța 60 cu privire la modificarea Legii 448 privind persoanele cu dizabilități.

În context, deputatul liberal a precizat că PNL lucrează la un proiect de lege care să încurajeze firmele private, prin scutiri de impozite, să angajeze persoane cu dizabilități.

În ceea ce privește Ordonanța 53 privind modificarea Codului muncii, Mara Calista a explicat că și aceasta nu face altceva decât să arate "disperarea coaliției de guvernare de a pune mâna pe un segment de bani" pe care nu-l are la dispoziție.

"O scuză pentru actuala coaliție de guvernare să reușească să ia din mediul privat și mai mulți bani", a conchis deputatul PNL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ