Marea Britanie/Brexit: Guvernul este nemulțumit de evoluția lentă a negocierilor, dar rămâne loial premierului May

| 04 oct, 12:21

Principalii miniștri din guvernul premierului britanic Theresa May sunt nemulțumiți de ritmul lent în care evoluează negocierile cu privire la ieșirea țării din Uniunea Europeană, dar cabinetul trebuie să-i rămână loial în acest proces, a declarat luni ministrul britanic al finanțelor, Philip Hammond, transmite Reuters.

Ministrul britanic de finanțe a făcut aceste remarci în cadrul conferinței Partidului Conservator de la Manchester, după ce colegul său de la externe, Boris Johnson, s-a declarat într-un interviu "nerăbdător" în ce privește Brexitul.

"Toți suntem nemulțumiți de cât de lent au progresat în ultimele luni negocierile cu UE și tocmai de aceea premierul s-a dus la Florența acum 10 zile și a ținut un discurs menit să deblocheze aceste negocieri și să le facă să avanseze", a afirmat Philip Hammond pe postul de televiziune ITV.

El a menționat că poziția ministrul de externe pe acest subiect este "binecunoscută" și a subliniat că o susține pe Theresa May "în negocierile foarte complexe și delicate cu partenerii din UE pentru a duce la îndeplinire mandatul acordat de poporul britanic".

Într-un interviu acordat ziarului The Sun, Boris Johnson a insistat că perioada de tranziție după ieșirea Marii Britanii din blocul comunitar, prevăzută pentru martie 2019, nu trebuie să dureze mai mult de doi ani. Sunt nerăbdător în legătură cu asta, vreau să se încheie cât mai repede posibil? Da, absolut. Vreau ca (perioada de tranziție) să fie mai mare de doi ani? Nici o secundă în plus", a spus Johnson, citat sâmbătă de ziarul britanic. Johnson a adăugat însă că speculațiile cu privire la intențiile sale că ar urmări să-i conteste premierului May șefia Partidului Conservator sunt exagerate.

Theresa May, care se confruntă cu apeluri la demisie din rândul propriului partid, va încerca să-și relanseze agenda cu prilejul conferinței anuale a conservatorilor care are loc săptămâna aceasta la Manchester, în nordul Angliei. Într-un interviu acordat în weekend postului de televiziune BBC, ea a respins existența de divergențe în rândul principalilor săi miniștri, susținând că guvernul este mai unit decât oricând în ce privește programul său și mai ales Brexitul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ