Marea minciună a ACL – cine a cerut de fapt OUG privind statutul aleşilor locali

| 29 aug, 2014

Asociaţa Comunelor, Asociaţia Municipiilor, Asociaţa secretarilor de judeţe, Asociația Judeţelor, deci toate structurile asociative din România au adresat solicitări Parlamentului şi Guvernului pentru modificarea statutului aleşilor locali prevăzut în legea 393/2004.

Structurile asociative din România au solicitat clarificarea statutului aleşilor locali prevăzut în legea 393/2004 încă din luna iunie a acestui an. Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului vine în urma solicitărilor venite din partea tuturor asociaţiilor administraţiei publice locale din România care au cerut în mod specific rezolvarea situaţiilor de blocaj rezultate în urma rupturilor politice de pe parcursul mandatului aleşilor locali.

Asociaţa Comunelor, Asociaţia Municipiilor, Asociaţa secretarilor de judeţe, Asociația Judeţelor, deci toate structurile asociative din România au adresat solicitări Parlamentului şi Guvernului pentru modificarea statutului aleşilor locali prevăzut în legea 393/2004.

Citeşte şi: Ambasada SUA: "Suntem îngrijoraţi în legătură cu momentul ales" pentru ordonanţa primarilor

Ruptura politică a USL-ului, urmată de crearea alianţei ACL dar şi ruptura PDL-ului după eliminarea Elenei Udrea din cursa pentru președinția partidului au lăsat în urmă un haos administrativ. PPDD este un alt exemplu de partid care s-a risipit în partidele mai mari din România păstrându-şi aleşii locali exclusiv datorită legii care îi obligă pe aceştia să rămână membri ai partidului şi să asculte ordinele venite pe linie de partid dacă vor să-şi păstreze mandatul.

Permutările politice au adus în majoritatea cazurilor blocări frustrante ale tuturor hotărârilor propuse de primarii sau preşedinţii da CJ-uri.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: Ordonaţa privind apartenenţa politică a aleşilor locali ar fi un ATAC la sistemul politic

Minciuna pe care ACL o proliferează în mediile externe şi interne este  că PSD ar fi propus schimbarea legii 393 de la sine putere. Structurile asociative din România cuprind membri ai tuturor partidelor politice. Oamenii de administraţie, indiferent din ce partid fac parte, nu vor să blocheze toate măsurile promovate. Să ne gândim că în scurt timp bugetul comunelor, municipiilor şi consiliilor judeţene vor fi discutate în organismele decizionale. Dacă situaţia nu ar fi fost clarificată, atât consilierii PDL cât şi cei PNL şi poate PPDD ar fi paralizat practic tot ce înseamnă cheltuială publică, proiecte de investiţii, lucrări de utilitate publică din întreaga ţară.

ACL este prinsă din nou cu minciuna atunci când spune că modificarea legii 393 are de a face cu alegerile prezidenţiale. Este exclus ca legea 393/2004 să aibă ceva de a face cu organizarea şi desfăşurarea alegerilor prezidenţiale. Sunt două subiecte totalmente paralele. Manipularea ase însă efecte dăunătoare pentru tot ceea ce înseamnă imaginea României.

Citeşte şi: Mai multe ONG-uri cer renunţarea la OUG privind migraţia politică a primarilor

Reclamaţiile pe care ACL le-a făcut cancelariilor externe se bazează pe minciuni şi dezinformări. Spre exemplu nu se specifică în aceste comunicări faptul că structurile asociative, deci reprezentanţii administraţiei publice locale din întreaga ţară şi de la toate nivelurile, au solicitat modificări ale statutului propriu în sensul celor operate recent de Guvern.

Un alt lucru care nu se specifică este că alegerile prezidenţiale funcţionează în baza unei legi care nu are nimic de a face cu administraţia publică locală. Îngrijorările exprimate de ambasadele de la Bucureşti ar trebui să se îndrepte spre nivelul de ipocrizie practicat de Opoziţie şi de preşedintele demis al României, Traian Băsescu. Iohannis, Udrea şi Băsescu sunt pregătiţi să dezinformeze atât de mult pentru un interes electoral încât adevărul va face ca încrederea aliaţilor noştri să scadă mult în aceştia.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 aug, 2014
Bercu
Asociatiile
Ati uitat sa treceti si "Asociatia pupatorilor in cursul saptamanii "!Pai se poate ???

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ