Marele proiect al Dreptei Dodoloațe

| 31 mai, 2014

Ce este, de fapt, acest mare proiect al dreptei, demarat cu precizări minimale, compensate prin declarații gonflate? Pastișând Marele Zid Chinezesc - după cum se știe, singura construcție umană vizibilă de pe Lună - Dreapta Dodoloață a domnilor Blaga și Antonescu va deveni șie ea vizibilă și admirabilă, dar abia din anul 2016 și un pic.

O primă precizare specifica fuziunea după alegerile prezidențiale, în funcție de rezultat etc. Nu puțini observatori politici au considerat în consecință că nici n-au bătut palma bine și deja cei doi au buyer remorse.

Nici cu denumirea nu stau bine, în această zonă Antonescu având mari probleme cu propriul partid, extrem de sensibil cu privire la bagajul tradițiilor și misiunii istorice de factură brătienistă. PNL la ora actuală este precum estul Ucrainei, în plin război civil, cu mențiunea că separatiștii par din ce în ce mai mulți.

Domnul Blaga, prietenos și împăciuitor cum îl știm la adresa fostului său șef pe linie de palat și partid, a avut la rândul său dificultăți și și-a iritat la maxim partenerii liberali, când s-a apucat să antameze de capul său și fiii risipitori și rătăcitori ai PMP. Filtrul unic al buldogului, care i-ar vrea pe toți traseiștii, mai puțin pe madame Udrea, a fost considerat insuficient și periculos de unioniștii din PNL. Nici nu-i condamnăm prea tare, căci tocmai ce-au învățat pe pielea lor ce înseamnă un partid-balama, care începe să scârțâie și să emită pretenții când ți-e lumea mai dragă. Aparent cei doi fac eforturi majore ca să-i identifice partidului-poșetă PMP toate acele calități care l-ar face perfect frecventabil.

Problema lor personală e cu doamna Udrea, dar o să le treacă într-un fel sau altul. Poșetuța PMP la rândul ei este atât de frământată de ambițiile care abia încap în dânsa încât unii afirmă deja că partidul favorit al lui Traian Băsescu suferă de deces. Oficial PMP a intrat în ritualul de mântuire prin suferință și ar vrea la conducere un fost social-democrat, pe Cristian Diaconescu. Domnul Tomac a ieșit din ascunzișul post-electoral și are precizări. Nici Udrea nu se lasă, după o primă ezitare. Să nu mai spunem de gașca de intelectuali, electrizată de revenirea sorbonistului Papahagi, călare pe calul al alb al dizidenței și de discursul gen ”lovește și fugi” al lui Sebi Lăzăroiu. Singurul care pare atins iremediabil de morbul lucidității este Paleologu, pe care în consecință nici nu-l mai vedem bine în acea formațiune. ”Nu este de conceput ca persoanele asociate dezastrului electoral al PMP şi fanaticii să fie în viitoarea conducere a partidului", a afirmat acesta pentru RFI.

Revenind la proiectul Dreptei Dodoloațe, menit să facă zid chinezesc în fața marșului victorios al liderului cu ochi oblici, remarcăm că nu putem decât să bifăm doleanțe primare, că proiectul este abia creionat copilărește și ezitant. Din câte am aflat de la domnul Blaga, acesta vrea să propună un candidat la președinție pe placul domnului Băsescu. Antonescu vrea să rămână vioara întâi, atât el cât și partidul, deci fără candidați surpriză și partide-balama.

Dar ce-i mai important, speranța comună a acestora este să scape cu liderșipul politic intact și neșifonat din dezastrul electoral al europarlamentarelor, în care atât PNL cât și PDL au cam evoluat la firul ierbii și au impresionat doar genunchiul broaștei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ