Maria Grapini a vorbit despre Dan Voiculescu în PE: Procesul a fost incorect. Presa e în pericol

| 25 noi, 2014

Europarlamentarul PC Maria Grapini a ţinut un discurs în Parlamentul European, în care a prezentat situaţia lui Dan Voiculescu. Grapini a declarat în faţa colegilor săi eurodeputaţi că decizia în cazul lui Dan Voiculescu este o ameninţare la adresa libertăţii presei.

În opinia acesteia, condamnarea s-a făcut în baza unui proces incorect, accelerat din cauza dezvăluirilor făcute de Antena 3 despre ilegalităţile lui Mircea Băsescu. Aşa a considerat de altfel să îşi justifice veniturile din Parlamentul European. Maria Grapini are un salariu de 15.000 de euro la Bruxelles, dar până acum nu s-a distins acolo prin vreo iniţiativă legislativă. 

„Doresc să trag un semnal de alarmă privind suspiciunile solide bazate pe fapte cu privire la existenţa procesului politic şi cu privire la punerea în pericol a libertăţii presei în ţara mea. După dezvăluirile făcute la postul de televiziune aparţinând familiei Voiculescu, probate cu înregistrări prin care fratele preşedintelui României a luat suma de 250.000 de euro pentru a scăpa de condamnare un cunoscut interlop, procesul fondatorului trustului de presă, aflat de şase ani pe rolul instanţelor, a fost repus şi judecat în cinci zile”, a afirmat Grapini, în timpul sesiunii plenare a Parlamentului European. 

În timp ce alţi colegi erau preocupaţi de sosirea Papei la Strasbourg, eurodeputatul din România a atacat deciziile justiţiei în cazul condamnării lui Dan Voiculescu.

„Termenele nerezonabile de doar o zi în timpul vacanţei judecătoreşti, neadmiterea celor 124 de excepţii ridicate de avocaţi, neadmiterea expertizei neutre aşa cum solicita Curtea Constituţională, a dus la condamnarea a 12 oameni. Iar omul politic Dan Voiculescu, fondator al trustului de presă care a relatat ştirea, a primit pedeapsa maximă. În final, s-a procedat la conficarea extinsă aplicată terţilor”, a mai spus europarlamentarul.

Aceasta nu este prima declaraţie pe care Maria Grapini o face cu privire la procesul în care a fost condamnat Dan Voiculescu. Imediat după ce fondatorul Partidului Conservator a fost condamnat, ea a spus că se va duce cu jenă în Parlamentul European. Dar pe ce sumă este jena ei. Un europarlamentar primeste un salariu de 6.200 de euro pe lună, la care se adaugă circa 9120 euro diurna in 30de zile. În total, peste 15.000 de euro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 noi, 2014
tadeus
Asta
a facut de rusine Romania nu Macovei
Contesta justitia din Romania pentru un idivid condamnat un fost turnator la securitate
Ma intreb europarlamentarii PSD de ce nu iau pozitie fata de aceasta individa
25 noi, 2014
miha
INFORMATII
Ai ocazia da a-ti administra timpul liber in functie de dorinta ta de a face bani, Te putem ajuta!! Oferta extrem de serioasaMulti oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]
25 noi, 2014
miha
INFORMATII
Daca vrei sa inveti cum sa castigi cel putin 300 $ pe luna trimite //info la adresa de e-mail [email protected] si vei primi toate informatiile necesare.Tot ce ai nevoie este un calculator conectat la internet si cunostiinte minime de pc.Rog seriozitate ,pentru ca vreau sa lucrez cu oameni,seriosi si perseverenti care stiu sa astepte rasplata
25 noi, 2014
meri
D-na Grapini a fost trimis in parlamentul U.E sa reprezinte interesele poporului roman NU interesele lui D Voiculescu(ptr El este DNA care poate sa spuna daca este vinovat sau nu).Este rusinos ca ptr asta v-ati dus acolo.
28 noi, 2014
CONSTANTIN
Da,dna Grapini a fost aleasa pentru a reprezenta Romania in forul european. Ca ales al Romaniei, are dreptul si obligatia de a informa despre nedreptatile pe care justitia lui Basescu ,le-a facut unor frati romani.Acel proces, a fost un proces asemanator cu acelea ale Tribunalului Poporului,in care au fost condamnati multi patrioti romani dupa 1945.Cand cel mai mare securist in viata si cel mai corupt roman este Basescu,cum poti vorbi de justitie independenta.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ