Maria Schutz, după GRATII pentru următorii 10 ani. Decizia este DEFINITVĂ

| 22 sep, 13:26

Curtea de Apel Oradea a pronunţat, luni seară, verdictul în dosarul deschis de procurorii DNA Oradea pe numele oltencei Lili Maria Schutz, acuzate de o fraudă de 13 milioane euro şi falimentarea serelor orădene şi din Codlea, cu complicitatea partenerului de afaceri Ion Dascălu şi a doi şefi din Agenţia Domeniilor Statului - fostul director general Corneliu Popa şi şeful Direcţiei Urmărire Contracte, Mihai Ciobanu.

oluţia s-a dat în urma unui proces judecat în regim de urgenţă, sub presiunea faptului că în luna noiembrie răspunderea penală pentru infracţiunile care le sunt imputate lui Schutz, Popa şi Ciobanu s-ar fi prescris.

Luni seară, după doar 4 termene, completul de judecată a declarat dezbaterile închise, iar în urma deliberărilor a ales să menţină soluţia dată de Tribunalul Bihor în caz cu doar o lună mai devreme.

Prin urmare, PSD-ista Schutz va fi trimisă după gratii pentru următorii 10 ani. Complicii ei, Corneliu Popa şi Mihai Ciobanu, au fost condamnaţi la câte 6 ani de închisoare, iar Ion Dascălu, partenerul oltencei, a fost achitat pentru prescrierea faptelor.

Citeste si: MARIANA RARINCA, condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare. Va face apel la CEDO

Soluţia Curţii de Apel Oradea este definitivă şi vine la 7 ani după ce Schutz a fost trimisă în faţa instanţei de procurorii DNA Oradea pentru trei infracţiuni de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi două infracţiuni de bancrută frauduloasă, în formă continuată, alături de ea fiind inculpaţi şi cei doi responsabili ai ADS şi Ion Dascălu, asociat la SC Sere Codlea SA.

Iniţial, în 2013, Tribunalul Bihor a condamnat-o pe Schutz la 12 ani de detenţie, pe Popa şi Ciobanu la câte 10 ani de închisoare, în timp ce Dascălu a primit 2 ani de închisoare cu executare.

Ulterior, procesul s-a mutat la Curtea de Apel Oradea, unde judecătorii au invocat vicii de procedură, motiv pentru care, în februarie 2014, au trimis dosarul înapoi, dispunând rejudecarea cazului. Noul proces s-a întins până în această vară, pe 9 august, când Tribunalul Bihor a dat sentinţa uşor mai blândă, ce s-a păstrat până în final.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ