Marian Oprişan: DNA tergiversează, a cerut a patra strămutare în dosarul politic în care m-a inculpat

| 29 aug, 2014

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, afirmă, într-un comunicat transmis vineri seara, că procurorii DNA au solicitat în 26 august, pentru a patra oară, strămutarea dosarului în care este vizat şi care se afla la instanţa Judecătoriei Cluj, el adăugând că de fapt aceste strămutări au produs tergiversarea dosarului.

'În urmă cu aproximativ două luni de zile, DNA acuza faptul că procesul politic în care am fost inculpat şi care se judecă la Judecătoria Cluj ar fi tergiversat. Astăzi vreau să informez opinia publică că, prin faptele sale, DNA nu numai că face presiuni asupra magistraţilor care judecă acest dosar, ci şi dezinformează. Cum se poate numi altfel decât tergiversare faptul că în acest dosar politic DNA a făcut nu mai puţin de patru cereri de strămutare, ultima fiind făcută pe 26 august 2014 ! (...) Pentru DNA nu au fost buni judecătorii de pe raza judeţului Vrancea, nici cei de pe raza judeţelor Brăila şi Galaţi. Acum iată că nu mai sunt buni nici judecătorii de pe raza judeţului Cluj. În data de 21 august 2014 procurorii DNA au cerut recuzarea judecătorului de la Judecătoria Cluj şi, după ce cererea acestora a fost respinsă, au solicitat strămutarea dosarului !', afirmă Oprişan în comunicatul menţionat.

El afirmă că procurorii au în vedere 'lideri politici care trebuie condamnaţi cu orice preţ'. 'Mă întreb, retoric, dacă toate aceste cereri formulate de DNA au fost făcute în interesul aflării adevărului sau pentru că procurorii au pe lista lor lideri politici care trebuie condamnaţi cu orice preţ ? Pentru cei îndoctrinaţi de Macovei&Co. sau de alţi adversari politici este evident că vinovăţia lui Marian Oprişan nici nu ar mai fi trebuit probată ! Am afirmat şi continui să afirm că sunt primul interesat să îmi demonstrez nevinovăţia !', spus Oprişan.

De asemenea, preşedintele CJ Vrancea afirmă că are încredere că judecătorii vor face o evaluare corectă a dosarului şi nu se vor lăsa intimidaţi de 'presiunile evidente la care sunt supuşi de DNA'.

'DNA este o instituţie necesară în România dar, pentru ca justiţia să fie cu adevărat independentă, procurorii trebuie să înceteze să îi hărţuiască pe magistraţii judecători, garanţii statului de drept. Atunci când DNA nu încetează aceste practici ar trebui să intervină CSM. Am solicitat public CSM să pună capăt presiunilor DNA la adresa magistraţilor judecători dar, până în prezent, nu am văzut nicio reacţie a acestei instituţii. Vreau doar să reamintesc tuturor faptul că, înainte ca procurorii să îmi instrumenteze dosarul, Preşedintele României afirma că 'starea de urgenţă a lui Marian Oprişan este la DNA'. Astăzi, aceeaşi DNA pare să îşi aducă aminte din nou de 'starea de urgenţă' anunţată de Preşedintele României şi să facă tot posibilul pentru ca dosarul politic în care sunt inculpat să ajungă 'acolo unde trebuie' .
Interesul meu este acela de a-mi demonstra nevinovăţia, dar toate acţiunile DNA din ultimele luni probează faptul că funcţionează după principiul NKVD conform căruia 'nu există persoane nevinovate, există persoane de care nu ne-am ocupat suficient'', mai afirmă Oprişan.

În cazul lui Marian Oprişan, trimis în judecată în iunie 2006 pentru infracţiuni de corupţie (Legea 78/2000), şeful DNA, Laura Codruţa Kovesi, a sesizat la începutul lunii iunie Inspecţia Judiciară pentru faptul că dosarul respectiv aşteaptă de mai mulţi ani la judecătoria clujeană. Sesizarea îi vizează pe magistraţii de la Judecătoria Cluj-Napoca, aceia care ar amâna soluţionarea dosarului de corupţie al lui Marian Oprişan, aflat pe rolul instanţelor de peste opt ani. Kovesi cere IJ verificări pentru posibile abateri disciplinare în cazul judecătorilor.

În iunie 2006, procurorii anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea, Marian Oprişan, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, utilizarea creditelor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, fals şi uz de fals.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ