MARIAN OPRIŞAN: Trei sferturi din şefii CJ în funcţie nu mai candidează dacă se menţine votul indirect

| 26 feb, 18:44

Preşedintele UNCJR, Marian Oprişan, a declarat, joi, că trei sferturi dintre preşedinţii de CJ în funcţie nu vor mai candida şi în 2016 dacă se va menţine varianta de alegere prin vot indirect, adoptată de Comisia de Cod electoral.

Oprişan a precizat că nici el nu va mai candida în 2016 dacă modalitatea de alegere va fi indirectă. „Toţi preşedinţii de Consilii Judeţene optează pentru una sau alta din variantele care se referă la alegerea prin vot direct (cu un tur sau cu două tururi, n.r.)”, a spus Oprişan.

Întrebat ce părere are despre varianta susţinută iniţial de PNL, de alegere a preşedinţilor de CJ în două tururi, Oprişan a precizat că orice variantă în care cetăţenii participă la viaţa publică este mai bună decât alegerea indirectă.

Oprişan a spus că el susţine varianta PSD, de alegere într-un tur.

Totodată, el le-a cerut preşedintelui Iohannis şi copreşedinţilor PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga să analizeze foarte bine propunerea Comisiei de Cod electoral privind votul indirect şi să revină asupra ei.

„De suferit vor avea viitorii preşedinţi de CJ, nu ei în special, ci comunităţile pe care le au de administrat, pentru că în loc de un baron local - eu resping cu tărie această titulatură - va avea în spatele lui încă 21 sau 22 de baronaşi mai mici”, a menţionat Oprişan.

Membrii Comisiei de cod electoral au decis recent, de principiu, ca preşedinţii consiliilor judeţene să fie aleşi, prin vot indirect, dintre membrii consiliilor şi de către aceştia. Aceştia au decis, de asemenea, ca acesta să fie ales pe listă, ca şi restul membrilor Consiliului Judeţean.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ