MARIANA GHEORGHE, CEO Petrom, declaraţie ULUITOARE despre reducerea accizelor anunţată de Guvern

| 19 feb, 12:42

Reducerea accizelor propusă de Guvern reprezintă un element important, având în vedere că din prețul total la pompă 60% este reprezentat de accize, a declarat într-o conferință de presă, Mariana Gheorghe, CEO OMV Petrom.

Acciză benzină. "Reducerea de accize este un element important având în vedere că din total preț la pompă 60% este reprezentat de accize. Reducerea oricărui element din formarea prețului la carburanți va avea efect pozitiv asupra cererii. Prețurile sunt determinate de 3 elemente importante, respectiv de cotațiile internaționale exprimate în RON care sunt în scădere și care sunt mai joase dar sunt volatile, în ultima parte a anului am avut sub 50 dolari, ieri a ajuns la 61-62 de dolari, taxarea și competiția locală", a spus Gheorghe.

Potrivit acesteia, dinamica celor trei elemente se va reflecta în prețuri. "Dinamica celor trei elemente se va reflecta în prețurile noastre, noi având o politică moderată de prețuri ca să nu capturăm niciun vârf nici în sus nici în jos pentru că ar crea o distorsionare a pieței o altfel de politică", a mai afirmat oficialul OMV Petrom.

Petrom este cea mai mare companie petrolieră din ţară, cu o cotă de 40% pe piaţa de distribuţie de carburanţi.

Citeşte şi: Accizele la benzină şi motorină vor fi reduse cu circa 20%. La alte produse vor fi eliminate definitiv

Potrivit proiectului de Cod Fiscal publicat miercuri de Ministerul Finanțelor Publice, nivelul accizelor la motorină va scădea de la 1.897,08 lei/1.000 litri la 1.518,04 lei/1.000 litri (cu 20%), ca urmare a reducerii consumului de carburant și în special pentru a contracara fenomenul de alimentare cu combustibil de către transportatori în alte state membre cum ar fi Ungaria și Slovenia — unde se restituie o parte din accize sau Bulgaria care are un nivel redus de taxare.

De asemenea, la benzina fără plumb nivelul accizelor s-a diminuat de la 2.035,40 lei/1000 litri la 1.656,36 lei/1000 litri (cu circa 19%), iar la benzina cu plumb de la 2.327,27 lei/1000 litri la 1.948,23 lei/1000 litri (cu circa 18%).

Pe de altă parte, Codul Fiscal rescris prevede eliminarea nivelului redus al accizelor pentru motorina utilizată de transportatorii de mărfuri și persoane, având în vedere reducerea semnificativă a nivelului standard.

Citeşte şi: TVA va coborî la 20% de la 1 ianuarie 2016. Cota unică va scădea de la 16% la 14% în 2019

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ