Marius Paşcan (PMP): Prin OUG 9 s-a votat posibilitatea cheltuirii fără limite a banilor publici

| 28 apr, 18:17

Deputatul Partidului Mişcarea Populară (PMP) Mureş, Marius Paşcan, susţine că, prin adoptarea OUG 9/2017 de către majoritatea parlamentară, s-a votat posibilitatea cheltuirii banilor publici fără limite şi posibilitatea transferului de fonduri de la un capitol bugetar la altul, iar din acest motiv el a votat împotrivă.

'Practic, s-a votat posibilitatea cheltuirii banilor publici fără limite, posibilitatea transferului de fonduri de la un capitol bugetar la altul şi alte aberaţii similare. Mai mult, s-a suspendat şi prevederea care atrăgea răspunderea celor ce procedau la încălcarea acestor prevederi. Deci pe scurt: s-a adus în stare de inoperabilitate art. 307 din Codul Penal privind deturnarea de fonduri. O alta aberaţie este suspendarea art. 36 din Legea 500/2002, care prevedea ca Parlamentul aprobă bugetul naţional. Consecinţe: Guvernul face ce vrea el fără filtre sau oprelişti', a arătat Marius Paşcan pe pagina sa web. 

Deputatul susţine că OUG 9/2017 conţine şi un articol prin care se suspendă, până la 1 ianuarie 2018, o serie de prevederi referitoare la creditele de angajament din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice.

'Printre acestea se află şi obligativitatea ca sumele angajate prin Legea bugetului să nu poată fi depăşite de către ordonatori, iar angajarea cheltuielilor din aceste bugete să se facă numai în limita creditelor bugetare aprobate', conform lui Paşcan. 

El a spus că pe considerentele enumerate mai sus a votat împotriva proiectului, chiar dacă în comisia de buget din Camera Deputaţilor au fost introduse totuşi câteva amendamente 'cu modificări benefice pentru militari, poliţişti, funcţionari publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare şi personalul civil din cadrul instituţiilor publice din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională, care rezolvă inechităţile salariale'. 

Deputatul a precizat că prin acest act normativ a fost introdus şi amendamentul prin care este suplimentat cu 30% salariul pentru aleşii locali, primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ