Mark Taplin, reprezentat SUA la Bucureşti: Maior este unul dintre cei mai interesanţi oameni cu care am lucrat

| 25 mar, 14:25

Mark Taplin, fost însărcinat cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, a declarat, marți, că ţara noastră a devenit cel mai important aliat NATO din sudul flancului estic.

Mark Taplin, diplomat cu o carieră de peste 30 de ani în cadrul Departamentului american de Stat, subliniază că rolul esenţial al ţării noastre în strategia de securitate a Alianţei Nord-Atlantice este evident atât la Washington, cât şi în cancelariile europene.

"Convingerea Washingtonului şi a altora din perspectiva NATO este că România şi Polonia sunt cele mai importante ţări din această regiune, sunteţi pilonii strategiei de securitate a Alianţei", a declarat Mark Taplin, într-o emisune TV.

În contextul declaraţiilor fostului şef al SRI, George Maior, care a afirmat că Vladimir Putin a acţionat sistematic în ultimii ani, având o politică de expansiune în regiune, Mark Taplin a declarat că informaţiile transmise de către România aliaţilor din NATO sunt extrem de importante, însă este posibil ca aceastea să nu fi fost tratate întotdeauna cu suficientă atenţie.

"George Maior este unul dintre cei mai interesanti oameni cu care am colaborat. Si nu doar in Romania, ci in general. În mod normal, aliaţii noştri care sunt mai aproape de Rusia, care au o abordare mai realistă pentru că sunt nevoite să urmăarească constant evoluţiile de acolo, au informaţii mai clare decât aliaţii din Vest, care au beneficiaza de avantajul distanţei", a declarat Taplin.

Citeşte şi: Barack Obama a numit ambasadorul SUA în România după trei ani. Cine este Hans G. Klemm

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ