Martin Schulz, o palmă morală pentru Traian Băsescu

| 28 apr, 2014

Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, a demonstrat de ce merită să fie liderul Comisiei Europene. Participând la o emisiune TV, acesta a refuzat să răspundă atacurilor lui Traian Băsescu, care chiar de la pupitrul prezidențial a făcut campanie împotriva lui Schulz și împotriva socialiștilor europeni.

Șeful PE a precizat că a ales să aibă această atitudine ca urmare a respectului pe care îl poartă față de funcția de Președinte al statului român.

După ce Traian Băsescu a decis cu ceva timp în urmă să îl atace pe premierul polonez Donald Tusk, fapt care i-a adus izolare pe plan internațional, acum președintele critică foarte dur demersurile efectuate de către Martin Schulz cu privire la tema Crimeea – doar din motive electorale interne. Din păcate, atitudinea lui Traian Băsescu aduce pe plan extern țării noastre rușine și neîncredere din partea marilor actori internaționali.

În urmă cu câteva zile, Băsescu a afirmat că o prezență bună la alegerile europarlamentare este importantă, în contextul în care acest scrutin va prefigura viitorul șef al Comisiei Europene, care ar putea fi din partea socialiștilor - Martin Schulz, cel pentru care anexarea Crimeei este „doar un fapt împlinit”.

„Pentru domnul Schulz, anexarea Crimeei este un fapt împlinit și asta este și să fim liniștiți. Probabil aceeași abordare va avea și dacă se întâmplă și alte evoluții în defavoarea României (...) socialiștii sunt cei care vor face compromisul și pe spinarea Republicii Moldova, și pe spinarea agresivității Federației Ruse în Europa” este declarația lui Traian Băsescu dată chiar de la Palatul Cotroceni.

Nimic mai fals. Martin Schulz a condamnat această acțiune a Rusiei și, ca răspuns la demagogia promovată de Președintele Băsescu în plină campanie electorală – care a spus că grupul socialist ar fi fost extrem de greu de convins să dea un vot care să creeze o perspectivă europeană pentru Republica Moldova - a dorit să clarifice că, în calitate de Președinte al PE, a susținut cu tărie orice demers pentru a accelera Moldovei la standardele și instituțiile europene.

„Ca președinte al Parlamentului European , am avut invitați oficiali din Moldova, lideri din toate partidele politice. În toate aceste întâlniri am subliniat faptul că pot conta pe noi ca sprijin în Uniunea Europeană. (...) Întotdeauna au avut sprijin în mine, de aceea cred că s-a înșelat. Poate că unul dintre consilierii săi i-a dat hârtiile greșite, nu știu”, a subliniat Martin Scultz în fața atacurilor nefondate ale lui Traian Băsescu.

Pe de altă parte, în această agitație pe scena politica, premierul Victor Ponta a dat dovadă de maturitate politică și s-a arătat deschis unui dialog cu candidatul Partidului Popular European pentru șefia Comisia Europeană, Jean-Claude Juncker, în contextul în care acesta va dori să vină în România, pe care îl va primi cu considerație și respect.

Palma morală dată de către Martin Schulz lui Traian Băsescu este o dovadă a caracterul demn și european pe care îl are șeful Parlamentului European în manifestă, în discrepanță cu cel al lui Băsescu, care se folosește de funcția sa doar pentru a-și atinge propriul interes și care, din păcate, denigrează România pe arena internațională.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 apr, 2014
GOL
socialistul MS,s-a chinuit in ilegalitate,aproape o jumatate de secol,sa-si termine liceul...
atat a reusit..
este o palma morala data milionelor de absolventi de facultati
Zgonea,Nicolicea,sunt socialisti copii pe langa acest cel mai mare...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ